Pazite na HOLESTEROL - Evo koje namirnice ga SNIŽAVAJU, čuvaju zdravlje i krvne SUDOVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2024, 16:02

Pazite na HOLESTEROL - Evo koje namirnice ga SNIŽAVAJU, čuvaju zdravlje i krvne SUDOVE

Voće i povrće ne sadrže holesterol i imaju malo masti, zbog čega su važni u kontroli visokog nivoa holesterola

Nije iznenađujuće da je zdrava ishrana jedan od ključnih faktora za snižavanje holesterola. Ako niste sigurni odakle počnete, počnite od ishrane, jer baš ona ima značajnu ulogu za vaše zdravlje.

Namirnice za snižavanje holesterola

Lisnato zeleno povrće

Namirnice poput spanaća, kelja i rukole sadrže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lutein i druge karotenoide koji mogu smanjiti nivo holesterola, pa samim tim i rizik od srčanih bolesti, prenosi Index.

Avokado

Sa svestranim avokadom nikada ne možete pogrešiti. To je jedino voće koje sadrži mononezasićene masti. Drugim rečima, avokado može pomoći u smanjenju nivoa LDL holesterola u krvi, što može smanjiti rizik od srčanih bolesti i moždanog udara.

Citrusi

Osim što je voće slatko, zdravo je za kontrolu holesterola. Agrumi, poput pomorandži, sadrže pektin koji može pomoći u borbi za snižavanje holesterola.

Srbija Danas/Stil Kurir/ M.L.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.