PRVI ZNAK UPOZORENJA - Medicinska sestra (24) otkrila da ima RAK nakon što nije mogla da PRESTANE DA PODRIGUJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2023, 21:14

PRVI ZNAK UPOZORENJA - Medicinska sestra (24) otkrila da ima RAK nakon što nije mogla da PRESTANE DA PODRIGUJE

Na čudan način je otkrila da ima opaku bolest.

Jedna 24-godišnja žena ispričala je kako joj je dijagnostikovan rak u trećem stadijumu - prvi znak upozorenja bilo je njeno pojačano podrigivanje.

Bejli Mekbrin, medicinska sestra, kaže da je retko kad podrigivala, ali pre dve godine, u oktobru 2021, počela je da podriguje, bez da obraća previše pažnje na to. U februaru 2022. takođe je počela da pati od gastroezofagealnog refluksa, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što su lekari pripisali isključivo anksioznosti. Tek sledećeg januara, Bejli je osetila da nešto zaista nije u redu - trpela je „neprijatan“ bol i otkrila da ne može da ide u toalet.

S obzirom na njen posao, Bejli je bila uverena da se unutar njenog tela dešava neka vrsta „opstrukcije“ – ali nije znala da je to zapravo tumor sve dok ga ispitivanja nisu otkrila.

- Nikada u milion godina nisam pomislila da je bilo koji nejasan simptom zapravo rak debelog creva treće faze - rekla je Bejli - Prvi znak da nešto nije u redu bio je kada sam počela da podrigujem. Podrignula bih 5-10 puta dnevno, što za mene nije bilo normalno.

A post shared by Bailey Marie Mcbreen (@baileymcbreen)

Ona je takođe rekla da joj se ranije nije dešavalo često podrigivanje, te da ni u jednom trenutku nije pomislila da je povezano sa opakom bolešću.

- Moj tumor je bio viši u poprečnom debelom crevu i polako je izazivao opstrukciju creva - objasnila je - Kako ranije nisam često podrigivala, a sada sam to činila 5 -10 puta dnevno, trebalo je da se pozabavim time. Preterano podrigivanje nije školski znak raka debelog creva, ali moj onkolog mi je rekao da je to verovatno bio početak mojih simptoma.

Bejli je takođe objasnila da je tumor izazivao opstrukciju creva, a kao rezultat toga hrana se ne bi potpuno svarila pa je ostajala zarobljena iznad tumora uzrokovajući podrigivanje.

- Kada su mi rekli da imam rak debelog creva u trećem stadijumu i tumor koji opstruira moje debelo crevo, mislila sam da se to dešava nekom drugom. Osećala sam se kao da sedim u uglu sobe i gledam kako mi postavljaju dijagnozu - rekla je Bejli.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medicinska sestra (24) nije mogla da prestane da podriguje: Mesecima je ignorisala ovaj simptom, a onda je usledio ŠOK - "Ne znam da li ću ikada u potpunosti prihvatiti tu činjenicu"

Izvor: Blic, 01.Maj.2023

Medicinska sestra sa Floride Bejli Mekbrin (24) nije mogla da prestane da podriguje, a onda je otkrila da je to posledica nedijagnostikovanog raka u kasnoj fazi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.