PRONAĐENA FOTOGRAFIJA! Mile iz Otpisanih bio godinama NAJVEĆA MISTERIJA, a evo kako je izgledao u starosti (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2023, 19:10

PRONAĐENA FOTOGRAFIJA! Mile iz "Otpisanih" bio godinama NAJVEĆA MISTERIJA, a evo kako je izgledao u starosti (FOTO)

Nestao je sa glumačke scene krajem sedamdesetih i od tada mu se gubi trag!

Seriju "Otpisani" gledala je cela Jugoslavija, a mlađe generacije i danas rado gledaju reprize, kako prve, tako i druge sezone, ali i film koji je neprevaziđen.

Kako je u vreme kada je serija počela da se snima pisao Jugopapir, ekipa serije borila se sa mnogim teškoćama, a između ostalog i sa nedostatkom novca koji je bio najveći problem.

Pet mladih glumaca dobilo je priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da zaigraju kasnije, nezaboravne likove koje je obožavala cela Jugoslavija. Reč je o Voji Brajoviću koji je glumio Tihog, Draganu Nikoliću koji je igrao Prleta, Mikiju Manojloviću koji je igrao Paju Bakšiša, Čedomiru Petroviću koji je igrao Zrikija i Vladanu Holecu koji je igrao ulogu Mila.

Zapravo jednina uloga koja se na neki nači i izdvojila kako prema sudbini junaka Mila ili (Belog), kao i po sudbini glumca koji ga je igrao, a to je Vladan Holec.

Zapravo je Mile prvi poginuo iz ekipe i jednini je igrao, na kraju se ispostavilo, antijunaka, negativca, koji je izdao grupu.

Praktično debitujem na televiziji. Igram Mileta, negativca... Kad sam pre dva meseca saznao da ću igrati, potšišao sam se, do danas oslabio sedam - osam kila, izmenio se spolja, a neki prijatelji kažu i iznutra. To mi je čak dragoceno, jer znači da je prvi deo priprema dobro protekao - izjavio je Holec davne 1973. godine za Jugopapir. 

Nakon uloge u Otpisanima, Holec je nastavio da se bavi glumom još svega četiri godine, i nestaje sa glumačke scene. Sve što je o njemu poznato je da je nakon ovoga otišao u Ameriku, gde je živeo do kraja života.

Preminuo je 4. novembra 2004. godine, a čime se bavio i da li je bio uspešan, ostaje nepoznato.

Jedino što smo uspeli da pronađemo je fotografiju koja je nastala nekoliko godina pre smrti, gde se vidi sa se legendarni Mile, dosta promenio.

Poznate činjenice o njemu su i da je rođen u Kraljevu, 23. januara 1947. godine.

Vladan se do 1974. godine bio potpisan kao Vladan Milašinović i to u dva filma, a prema nekim komentarima kasnije je uzeo prezime majke Jolande, koja je poginula u Beogradu, a to je Holec. Holec je prema rečima nekih poznanika porodice imao i sestru Azaru, koja takođe nije više među živima.

Da li je imao naslednike? Takođe je nepoznato.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.