PRODUŽITE SEBI ŽIVOT! Jednostavna i BESPLATNA aktivnost recept za DUGOVEČNOST!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2019, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRODUŽITE SEBI ŽIVOT! Jednostavna i BESPLATNA aktivnost recept za DUGOVEČNOST!

Isprobajte!

Mnogi bi želeli da žive duže i u poslednje vreme su popularne razne metode za koje se tvrdi da produžavaju život. Rezultati nedavnog istraživanja, pak, prilično su iznenađujući. Duži život doneće vam - rad u vrtu!

Naime, nekoliko sati bavljenja fizičkim aktivnostima nedeljno i te kako ima pozitivan učinak na zdravlje, pokazuju rezultati studije koja je objavljena u Britanskom časopisu za sportsku medicinu.

Stručnjaci ističu da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljudi ne moraju da se bave teškim fizičkim aktivnostima ako im to ne prija i da dobrobit po zdravlje ima i obična šetnja psa ili baštovanstvo, što smanjuje opasnost od smrti 17 odsto.

Istraživanje pokazuje da svakih pola sata dodatne aktivnosti umerenog intenziteta umanjuje opasnost od prevremene smrti 33 odsto. Ipak tu postoji jedna začkoljica.

Prema britanskim preporukama potrebno je barem 150 minuta nedeljno umerene do jake fizičke aktivnosti da bi to imalo efekta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.