PRODALA DUŠU ĐAVOLU? Planetarno popularna pevačica ZAPREPASTILA fanove izlivom SATANIZMA - Ovo je gore od horora!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2023, 14:19

PRODALA DUŠU ĐAVOLU? Planetarno popularna pevačica ZAPREPASTILA fanove izlivom SATANIZMA - "Ovo je gore od horora!"

Ona će 12. septembra nastupiti na dodeli MTV video muzičkih nagrada, a nominovana je u pet kategorija, uključujući za izvođača godine

Doža Ket je napravila pravi haos na muzičkoj sceni, a i šire, novim spotom i ogičledno novim pravcem u muzici. Spot za pesmu "Demons" (Demoni) šokirala je javnost bizarnim prikazima satanizma. 

Američka muzička scena najpoznatija je u svetu. Već dugo je prate razne priče i teorije zavere, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve imaju zajedničko prisustvo tamnih sila koje umetnike vuku na ponor. Ipak, najpoznatija u zadnje vreme je arhetipska priča o prodaji duše Đavolu, koji za uzvrat pomaže u karijeri. Ljudi pričaju i da nije dovoljno samo biti na tamnoj strani, već zvezde moraju da slave kralja pakla kroz svoj rad.

Sudeći prema spotu, Doža mu je priredila glamoruznu reklamu.

Umetnica koja je osvojila Gremi obeležila je svoj očekivani povratak debitovanjem vizuelnih prikaza za pesmu u petak, a Kristina Riči se pojavljuje kao glavna uloga.

Međutim, pesma je potpuno pala u drugi plan, a sav diskurs je na satanskim elementima u videu gde se Doža pretvara u đavolje stvorenje sa rogovima i ljuskavom kožom.

U videu, koju su zajedno režirali Kristijan Breslauer i Doža Ket, umetnica glumi demona koji proganja Kristinu Riči čija je reputacija svima poznata zahvaljujući ulogama u kultnim filmovima kao što su "The Addams Family", "Casper" i "Sleepy Hollow".

Radnja prati devojku koja  se useljava u novi dom sa svojom porodicom samo da bi otkrio da ih proganja Doža.

Nova pesma dolazi nakon što je 27-godišnja pevačica dobila kritike zbog muzičkog spota za pesmu "Paint The Town Red" ("Obojimo grad u crveno"), koji je objavljen prošlog meseca i u kojem ona peva o tome da je đavo i "gospodar demona".

Novi spot obiluje aluzijama na klasične horor filmove kao što su "The Exorcist" i "Poltergeist", a postoji i referenca na kultno ostavrenje "A Nightmare on Elm Street" kada Doža Ket sedi u kadi a jeziva ruka se pomalja iz vode.

Reagujući na vizuelne prikaze satanizma, jedan korisnik društvenih mreža je rekao: "Sviđa mi se Doža i sve to, ali ne mogu da podržim ovo demonsko sr**e koje ona radi.

Jedan kritičar se složio: "Voleo sam Dožu, ali svo demonsko s**e koje ona vuče nije dobro"

Međutim, mnogi su pohvalili Dojinu novu muziku i pozdravili njenu viziju sa Demonima.

"Kreativnost ove devojke je van ovog sveta. Ona nas hrani onim što joj mi ponudimo. Neverovatno umeće. Ona sluša kada mrzitelji kažu idi u pakao i bukvalno ulazi u njega", rekao je jedan nakon gledanja novog klipa.

Drugi je napisao: "Ja gledam kako Dožu blate zbog demona, ali kada muški umetnici kao što je Carti rade isto, svi zatvaraju oči".

Dožina popularnost je naglo pala, a razlog je i nedavne odbijanje da kaže fanovima da ih voli, što je navelo više od 200.000 da je prestane pratiti na društvenim mrežama u 24 sata nakon njenog komentara.

Reperka će svoj novi album Scarlet objaviti 22. septembra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.