PREZAUZETA MAJKA daje svojoj deci da OBAVLJAJU KUĆNE POSLOVE i tvrdi da tada skaču od sreće - Imaju dve i četiri godine ali oni to zaista vole

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 20:06

PREZAUZETA MAJKA daje svojoj deci da OBAVLJAJU KUĆNE POSLOVE i tvrdi da tada skaču od sreće - "Imaju dve i četiri godine ali oni to zaista vole"

Kućni poslovi pomažu deci da se nauče odgovornosti i da steknu veštine koje će im trebati za ceo život. Kućni poslovi ili zadaci koji se deci redovno postavljaju, poboljšavaju funkciju mozga, odnosno povezani su sa boljim akademskim učinkom.

Premda većina roditelja smatra da mala deca ne bi trebalo da učestvuju u kućnim poslovima, mama dvoje dece Keli Brankaforte iz Konetikata, SAD kaže da svom sinu (4) i kćeri (2) redovno daje takve zadatke, te da gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve poslove u kući rade zajedno s njom, a neke i sami.

Keli inače na svom Jutjub kanalu uglavnom objavljuje praktične savete o čišćenju i održavanju doma, a ne vidi, kaže, zašto joj u svakodnevnim poslovima ne bi pomagala i deca - "jer nikada nije prerano da nauče šta je odgovornost".

"Ponekad skaču od sreće dok obavljaju kućne poslove i to im se apsolutno sviđa, a drugi put kad ih zamolim gunđaju i žale se. Zavisi kako su raspoloženi. Poslove koje im zadajem definitivno nisu uvek lagani", objasnila je mama koja, kako kaže, za njihovo obavljanje nema posebno visoke standarde, ali joj je svejedno bitno da ih deca odrade.

"Moja deca naravno ne slažu majice uredno kako ja to radim, moja dvogodišnja ćerka gotovo uvek polije sok dok nosi čašu, a kuvanje s decom je jedna od najstresnijih stvari koje kao roditelj podnosim", priznala je.

Ipak, njena deca su odgovorna za spremanje tanjira nakon jela i stavljanje istih u sudoper, kao i za pomoć u pripremi porodičnih obroka. Mališani takođe moraju svoj čisti veš sami da nose u svoje spavaće sobe i da tamo svoju odeću sortiraju u odgovarajuće fioke, te da pomognu mami u poslovima poput čišćenja, usisavanja i brisanja prašine.

"Nadam se da će, ako sada nauče da obavljaju osnovne kućne poslove, kasnije u životu biti disciplinirani i uspešni", rekla je Keli, a mnogi roditelji su pohvalili takvo vaspitanje, kao i činjenicu da je mama s decom tako strpljiva.

"Apsolutno mi se sviđaju tvoji saveti i to što ih učiš da rade", "Ja ponekad radije stvari sama završim jer je tako brže, ali sviđaju mi se tvoji saveti i primeniću ih", "Definitivno ste na dobrom putu jer ono što prvo naučimo, najduže pamtimo", pisali su oni.

Srbija Danas/The Sun/J.Šipčić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Prezauzeta majka uči djecu da obavljaju kućanske poslove

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jan.2024

​Premda većina roditelja smatra da mala djeca ne bi trebalo da učestvuju u kućnim poslovima, mama dvoje dece Keli Brankaforte iz Konetikata, SAD kaže da svom sinu (4) i kćeri (2) redovno daje takve zadatke, te da gotovo sve poslove u kući rade zajedno s njom, a neke i sami.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.