PREVIŠE HIGIJENE MOŽE NARUŠITI ZDRAVLJE! Evo kako da je dozirate, i koje NAVIKE odmah moraze da izbacite

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2022, 17:11

PREVIŠE HIGIJENE MOŽE NARUŠITI ZDRAVLJE! Evo kako da je dozirate, i koje NAVIKE odmah moraze da izbacite

Preterivanje i u dobrim stvarima, nikad ne izađe na dobro

Pored redovnog kupanja, pranja ruku, lica i zuba, postoje još mnoge druge stvari koje možete da uradite da biste bili čistiji i zdraviji.

Sledeći higijenski trikovi će vam pomoći u tome, zbog čega vam preporučujemo da ih obavezno učinite delom vaše dnevne rutine.

Na vašoj jastučnici se talože masti, dlake, pljuvačka i druge nečistoće, zbog čega je važno da ih redovno perete >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i menjate.

Kada ih stavite u mašinu za veš, međutim, uzdržite se od korišćenja omekšivača, već ih operite isključivo deterdžentom, jer ostaci omekšivača na vašoj odeći mogu začepiti pore vaše kože i tako uticati na pojavu akni.

Ako vam stopala neprijatno mirišu, probajte da ih operete u lavoru sa crnim čajem. Mnogi ljudi su imali dobra iskustva sa ovim trikom, a postoje neki dokazi da crni čaj ubija bakterije odgovorne za neprijatan miris vaših nogu.

Ova navika ne samo što će vam povećati šanse da izbegnete karijes i druga oboljenja zuba, već će vam omogućiti da uvek imate svež dah i bez upotrebe bombona i žvaka sa ukusom mente.

Ovaj savet se se odnosi na oba pola. Sapuni i gelovi za tuširanje isušuju kožu vaših genitalija i narušavaju njihovu pH vrednost, što može izazvati svrab i peckanje u ovom području tela.

Ženama se savetuje da izbegavaju mirišljave uloške i tampone, koji ponekad iritiraju kožu, i uvek izaberu da nose prirodne materijale.

Verovatno redovno štapićima čistite ušne školjke, a li da li svakodnevno obraćate pažnju na predeo iza ušiju, gde se skuplja velika količina masti i prljavština? Njega možete oprati rukama i običnom vodom ili vatom sa malo vode.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.