PREUKUSNO! Pljeskavice od krompira, pirinča i TAJNOG SASTOJKA! Ručak nikad više neće biti isti! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021, 08:47

PREUKUSNO! Pljeskavice od krompira, pirinča i TAJNOG SASTOJKA! Ručak nikad više neće biti isti! (VIDEO)

A i lako se pravi...

Znamo da mnogi ljudi najviše uživaju u pravim pljeskavicama od mesa, međutim, kada probate ovu drugačiju verziju, meso vam uopšte više neće nedostajati.

Glavni sastojci ovih zanimljivih pljeskavica su krompir i pirinač, ali ono što im daje poseban šmek je takozvani tajni sastojak, tj. ovsene pahuljice!

Potrebno je:

Priprema:

Skuvati pirinač, a pahuljice obariti 2-3 min. Krompir skuvati zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa pirinčem. Krompir izgnječiti, pahuljice procediti. Sve izmešati.

Dodati seckan crni i beli luk, crvenu mlevenu papriku, začin ili so biber malo sode bikarbone i seckan peršunov list.

Sve rukama dobro izmesiti, praviti kuglice, pa ih pritisnuti u pljeskavicu, provući kroz prezle i ređati na poslužavnik. Pržiti u ulju, da lepo porumene. Ne treba ih okretati dok se lepo ne zapeku sa jedne strane. Vaditi na papirnu salvetu, da upiju višak masnoće.

Evo kako to izgleda u praksi:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.