PREUKUSNO: Irski gulaš od junećeg mesa (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2020, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREUKUSNO: Irski gulaš od junećeg mesa (RECEPT)

Na drugačiji način.

Napravite omiljeno jelo Iraca.

Zagrijte rernu na 200°C. U tiganj stavite jednu kašiku ulja i brašno, pa dodajte meso i pržite na jakoj vatri. Izvadite govedinu iz tiganja i ostavite je na tanjiru.

Ne čistite posudu, jer će vam trebati da pržite povrće. Dok se govedina prži, ogulite i nasjeckajte luk, šargarepu i celer.

Zagrijte preostalo ulje u istoj posudi i pržite luk, celer i šargarepu 4-5 minuta, ili dok luk >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne omekša. Pomiješajte meso sa povrćem, a zatim sklonite sa vatre.

Sipajte u neku dublju posudu i prelijte supom pa stavite u rernu. Izrežite krompir na kriške i rasporedite po vrhu. Preko stavite listiće putera i prekrijte folijom. Pecite sat vremena, zatim sklonite foliju i pecite još 15 minuta dok krompir ne postane hrskav i ne dobije zlatnu boju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.