Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2020, 21:41 (ažurirano 02.Apr.2020.)
PREUKUSNO: Irski gulaš od junećeg mesa (RECEPT)
Na drugačiji način.
Napravite omiljeno jelo Iraca.
Zagrijte rernu na 200°C. U tiganj stavite jednu kašiku ulja i brašno, pa dodajte meso i pržite na jakoj vatri. Izvadite govedinu iz tiganja i ostavite je na tanjiru.
Ne čistite posudu, jer će vam trebati da pržite povrće. Dok se govedina prži, ogulite i nasjeckajte luk, šargarepu i celer.
Zagrijte preostalo ulje u istoj posudi i pržite luk, celer i šargarepu 4-5 minuta, ili dok luk >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne omekša. Pomiješajte meso sa povrćem, a zatim sklonite sa vatre.
Sipajte u neku dublju posudu i prelijte supom pa stavite u rernu. Izrežite krompir na kriške i rasporedite po vrhu. Preko stavite listiće putera i prekrijte folijom. Pecite sat vremena, zatim sklonite foliju i pecite još 15 minuta dok krompir ne postane hrskav i ne dobije zlatnu boju.
Nastavak na SrbijaDanas.com...