PRESTANI DA BACAŠ ostatke OVE NAMIRNICE - Mravi i komarci BEŽE od nje glavom bez obzira

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2023, 16:50

PRESTANI DA BACAŠ ostatke OVE NAMIRNICE - Mravi i komarci BEŽE od nje glavom bez obzira

Letnje vreme sa sobom donosi i dosta insekata.

Ukoliko imate mrave na terasi, soc samo pospite po ćoškovima i oni će pobeći.

Umesto raznih hemijskih preparata za borbu protiv napornih komaraca – koristite stari talog kafe. Stari sasušeni talog kafe je odličan u borbi protiv komaraca.

1. Skupljajte talog kafe i stavljajte ga na aluminijsku foliju koji ste stavili na neki tanjir. Postavite ga na hladno i suvo mesto i sačekajte dok ne postane potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << suv.

2. Stavite foliju sa suvim talogom kafe na ravnu površinu na otvorenom, kao što je sto. Uverite se da životinje ili deca nemaju pristup tom području.

3. Zapalite talog šibicom sve dok ne počne da se dimi.

4. Talog će lagano goreti, a dim koji se bude stvarao oteraće sve komarce.

Još jedan način je da talog oblikujete po dužini, poput baruta. Zapalite talog na jednom kraju i on će lagano goreti. Ovaj jednostavan trik odlično funkcioniše.

Osim komaraca, talogom kafe možete oterati i mrave. Posipajte mlevenu kafu ili talog na mesta gde imate problema sa mravima i problem će biti rešen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.