PREMINUO POZNATI GLUMAC - Život mu je obeležila velika tragedija

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2023, 22:26

PREMINUO POZNATI GLUMAC - Život mu je obeležila velika tragedija

Prema njegovoj poslednjoj želji sahrana neće biti održana.

Jošio Joda umro je 13. januara u Kaliforniji, a juče je potvrđena tužna vest, prenosi "Dejli mejl".

Rođen je 31. marta 1934. u Tokiju. Studirao je pravo na Keio univerzitetu u Japanu, a onda je po savetu prijatelja počeo da se bavi glumom. Preselio se zatim u SAD i diplomirao filmsku umetnost u Južnoj Kaliforniji.

Uloga Takea Fudživave u seriji "McHale's Navy" i dva filma rađenim po motivima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ove priče, obeležila je njegovu karijeru.

I'd never heard of the US 1960s comedy show "McHale's Navy" until yesterday. Yoshio Yoda played a PoW character called Fuji. The main characters take pity on him, and hide him, keeping him busy as a manservant. https://t.co/7vKI5kBe1A pic.twitter.com/wyv6pJSPa4

— Mulboyne (@Mulboyne) May 31, 2021

Od 1964. bio je u braku sa japanskom manekenkom Joko Okazaki. Joda je doživeo veliku tragediju kada je preminuo njegov sin Edvard.

Nakon što se povukao iz sveta glume često se predstvaljao srednjim imenom Džejms. Imao je je američko državljanstvo i 15 godina proveo na Havajima. Posle odlaska u penziju vratio se u Kaliforniju gde je živeo do smrti.

Glumac nije želeo "pompeznu" sahranu, a prema njegovoj želji, neće biti organizovana služba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.