PREMINUO SLAVNI KRIGER: Napustio nas je GLUMAC poznat po ulogama u kultnim filmovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2022, 11:52

PREMINUO SLAVNI KRIGER: Napustio nas je GLUMAC poznat po ulogama u kultnim filmovima

Veliki borac za pravdu!

Glumac Hardi Kruger preminuo je danas u 93. godini u svom domu u Kaliforniji. Poznat je po ulogama u filmovima "Let Feniksa", "Divlje guske", "Most predaleko" i "Hatari".

Vest o smrti glumca objavili su članovi porodice koji su naglasili da je bio čovek izuzetno toplog srca i veliki borac za pravdu.

Rođen je u Nemačkoj kao Franc Eberhard August Kriger i učestvovao je na strani Nemaca u Drugom svetskom ratu, sve dok ga nisu zarobili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Amerikanci, a interesantno je i da mu je prva zapažena uloga bila ona u kojoj je tumačio ratnog zarobljenika u filmu "Onaj koji je pobegao".

Glumio je jednako u Evropi i Americi. Voleo je Afriku gde je kupio ranč Ngongongare, koja je bila pozornica za film "Hatari" u kojem je 1962. godine glumio pored Džona Vejna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.