PREKIDAJU MAMURLUK: Namirnice koje su najefektnije kada popiješ ČAŠICU više, a ove POGORŠAVAJU situaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 07:13

PREKIDAJU MAMURLUK: Namirnice koje su najefektnije kada popiješ ČAŠICU više, a ove POGORŠAVAJU situaciju

Pre nego što se opustiš, konzumiraj ovu hranu.

Ukoliko se spremate za veliko slavlje i planirate da popijete koju čašicu više, bilo bi dobro da obratite pažnju na to šta jedete i pijete pre toga. Ovo u velikoj meri može uticati na to kako ćete kasnije podneti alkohol i pomoći da organizam što pre neutrališe efekte alkohola.

Evo šta je potrebno da uradite:

Može da se dogodi da i pored ovoga ujutru osećate efekte od prethodnog dana, a kako biste >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što pre olakšali sebi probajte sa nekoliko namirnica koje verovali ili ne pomažu kod mamurluka.

Kruške i sok od krušaka

Želim da izbegnete mamurluk? Pre izlaska pojedite krušku ili popijte sok od kruške. Verovali ili ne, postoje blagotvorni efekti koje kruške mogu imati na procenat alkohola u krvi nakon konzumiranja pića.

Špargle

Špargla je dokazano dobra hrana za neutralisanje alkohola u organizmu. Istraživači su otkrili da aminokiseline u šparglama povećavaju brzinu ćelija koje služe za neutralisanje alkohola, kao i sprečavanje oštećenja od njenih toksičnih nusproizvoda.

Đumbir

Đumbir sadrži magnezijum, cink, hrom, koji sprečavaju groznicu i preterano znojenje. Može da smanji bol i upalu – tako da je čaj od đumbira potencijalna opcija za neutralisanje mamurluka.

Pire krompir

Konzumiranje pire krompira pre alkohola može sprečiti mamurluk, smatraju stručnjaci. Ako pojedete pire pre pića, nakon što dospe u prvi deo tankog creva, usporiće pražnjenje želuca. To znači da ćete se napiti sporije, što bi moglo značiti blaži mamurluk.

Vežbajte, ovo pomaže.

Vežbanje u čak, osnovnim preporučenim nedeljnim nivoima fizičke aktivnosti (najmanje 150 minuta aktivnosti umerenog intenziteta nedeljno), potencijalno neutrališe neke od štetnih efekata konzumiranja alkohola. Prema istraživačima, to ne znači da vežba potpuno poništava efekte alkohola; samo pokazuje koliko je značajna fizička aktivnost za naše opšte zdravlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.