PRAZNIČNA TRPEZA nije potpuna bez PROJE! Baka Jela donosi NAJBOLJI RECEPT na internetu za ovo tradicionalno jelo, uverite se sami!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 08:54

PRAZNIČNA TRPEZA nije potpuna bez PROJE! Baka Jela donosi NAJBOLJI RECEPT na internetu za ovo tradicionalno jelo, uverite se sami!

Približava se praznična sezona, vreme kada tražimo toplinu doma i ukusne zalogaje koji nas podsećaju na tradicionalne specijalitete. U tom duhu, donosimo vam recept za prazničnu projaru bez vode, jednostavnu za pripremu, ali bogatu ukusom. Ova sočna poslastica će dodati poseban šarm vašem prazničnom stolu. Uživajte u kombinaciji tradicije i savremenosti kroz ovaj neodoljiv recept, gde se svaki zalogaj pretvara u praznično slavlje

Praznični ugođaj često tražimo i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kroz ukusna jela koja nas podsećaju na tradicionalne domaće specijalitete.

Praznična proja bez vode predstavlja jedno od najsočnijih i najlepših projara koje možete pronaći na internetu, a posebno je primamljiva kada se jede viljuškom.

Sastojci:

Priprema:

Umutite jaja, dodajte ulje, jogurt, prosejano hlebno brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.

Dodajte kukuruzno brašno, seckani luk i izdrobljen sir. Pažljivo izjednačite smesu.

Obložite pleh prečnika 24 cm pek papirom, malo ga premazujte uljem, zatim sipajte smesu i ravnomerno je rasporedite.

Rerna treba biti prethodno ugrejana na 210 stepeni Celzijusa. Pecite projaru dok lepo ne porumeni, što obično traje oko 45 minuta.

Ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja. Projara će biti mekana, gotovo poput biskvita, pružajući pravu festivalsku poslasticu.

Ovaj jednostavan recept omogućava vam da uživate u autentičnom ukusu praznične proje bez suvišnih komplikacija. Isprobajte ga i oduševite svoje ukućane ovom sočnom i ukusnom poslasticom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.