PRAVILO TRI MINUTA! Primeni ovaj trik NAKON TUŠIRANJA, koža će ti zablistati!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021, 09:35

PRAVILO TRI MINUTA! Primeni ovaj trik NAKON TUŠIRANJA, koža će ti zablistati!

Nega u toku zime je veoma bitna, a dobro je i da znaš neke prečice koje će ti negu učiniti uspešnijom!

Ukoliko imate problem sa suvomo kožom u toku zime, bubuljicama ili bilo kakvim promenama, potrebno je da u svakodnevnu negu kože uvrstite i ulja koja su esencijalna za negu.

Ono što je takođe bitno je da ulje nanesete nekoliko minuta nakon tuširanja, ne duže od tri, kada je koža još uvek poluvlažna i dobro upija.

Za suvu kožu, deermatolozi savetuju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da koristite ulja koja imaju kombinaciju umirujućih i hidratantnih sastojaka, odnosno ona koja će prirodno nadoknaditi vlažnost vašoj koži. Birajte ulja poput maslinovog, ulja avokada, divlje ruže ili slatkog badema.

Damama sa masnom kožom se preporučuju lagana ulja koja sadrže linolejsku kiselinu, koja je bogata omega 6 masnim kiselinama i koja hidrira kožu bez dodatnog mašćenja. Najbolji izbor su: ulje semena grožđa, šipka ili jagorčevine.

Tip kože koji bi svaka dama volela da ima. Kod noralne kože prirodna masnoća je idealno izbalansirana, pa je najbolji izbor za negu kože ulje ruže, kamilice, lavane, limuna ili jasmina.

Za ovakvu kožu, dermatolozi savetuju da izbegavate kokosovo ulje jer ono može zapuštiti pore i pogoršati stanje. Iz tog razloga birajte uvek treba da birate proizvode koji su napravljeni samo sa sastojcima koji neće zapušiti pore. Među uljima koji su dobri za akne spadaju ulje čajevca, arganovo ulje i ulje divlje ruže.

Iako nije lako prilagoditi negu koži koja ima svojstva i suve i masne kože, ipak postoje ulja koje dame sa mešovitom kožom mogu koristiti, a to su ulje lavande, pomorandže i jojobino ulje.

Ulje utrljavate laganim pokretima u vidu lagane masaže. Na ovaj način ulja će se brže i bolje upiti u kožu i samim tim je hraniti i činiti zdravijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.