POŽALILA SE NA GLAVOBOLJU, a nakon nekoliko minuta bila je MRTVA: Očajni udovac našao utehu u poslednjem činu supruge

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2023, 19:00

"POŽALILA SE NA GLAVOBOLJU, a nakon nekoliko minuta bila je MRTVA": Očajni udovac našao utehu u poslednjem činu supruge

Utešilo ga je što je brinula i pomagala drugima do kraja

Muškarac čija je žena tragično preminula rekao je da mu je njen poslednji čin pomogao da se izbori sa svojom tugom.

Supruga Patrika O’Salivana Džeraldin (65) umrla je usled katastrofalnog krvarenja na mozgu prošle godine. Bivša sestra iz južnog Velsa, Džeraldin je donirala oba svoja bubrega i jetru.

- Džeraldinina smrt je bila šok za sve, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer je do nje došlo tako iznenada – rekao je Patrik (67).

- Na dan kad je umrla bili smo u kupovini i kad smo došli kući odlučili smo da popijemo čaj u bašti. Džeraldin je počela da se žali na glavobolju i doneo sam joj tablete, a ona je legla na kauč. Nekoliko minuta kasnije imala je napad pa sam pozvao hitnu pomoć koja ju je za 20 minuta prevezla do bolnice u Kardifu – rekao je.

Skeniranjem je otkriveno krvarenje na mozgu, a posledični pritisak uzrokovao je drugo krvarenje. Operacija nije bila moguća, niti je žena mogla ovo da preživi, navodi "Miror".

I Džeraldina i Patrik su se prijavili na listu donora godinama unazad.

- Našli smo utehu znajući da su njeni organi donirani. Džeraldin je radila u bolnici, brinula je i pomogala drugima do samog kraja… Lepo je znati da su neki ljudi živi jer smo mi ispoštovali Džeraldininu odluku – rekao je Patrik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.