Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2019, 20:44 (ažurirano 02.Apr.2020.)
PORTUGALSKA KAJGANA: Letnji specijalitet koji morate da probate - ZASITAN A NE GOJI!
Ukusno a zdravo
SASTOJCI
450 grama suvog bakalara
1 litar mleka
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike tanko narezanog luka
so
sveže samleven crni biber
2 šoljice naseckanog krompira (na kockice)
12 umućenih jaja
1/2 šoljice naseckanih maslina
PRIPREMA
Umočite bakalar dva dana ranije u 1/2 litra mleka, poklopite i ostavite u frižideru 24 sata. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sledećeg dana izlijte mleko, a ribu dobro isperite hladnom vodom. Umočite je u sveže mleko i ostavite u frižideru još 24 sata. Izlijte mleko, pa opet isperite vodom. Obrišite pa razlomite na manje komadiće. Ostavite po strani. U velikom tiganju lagano ugrejte maslinovo ulje. Dodajte luk, posolite i pobiberite. Dinstajte 4 do 6 minuta. Dodajte kuvani krompir i bakalar. Nastavite dinstanje još 4 minuta. Dodajte začinjena jaja, neprestano mešajte, pa pecite još 4 minuta. Servirajte i ukrasite naseckanim maslinama.
Suština je sledeća: ovakav obrok je zasitan ali i zdrav. Posle njega nema teskobe u stomaku, nema nadimanja, a ni viška kilograma.
Uživajte!
Nastavak na SrbijaDanas.com...