PORTUGALSKA KAJGANA: Letnji specijalitet koji morate da probate - ZASITAN A NE GOJI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2019, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORTUGALSKA KAJGANA: Letnji specijalitet koji morate da probate - ZASITAN A NE GOJI!

Ukusno a zdravo

SASTOJCI

450 grama suvog bakalara

1 litar mleka

3 kašike maslinovog ulja

2 kašike tanko narezanog luka

so

sveže samleven crni biber

2 šoljice naseckanog krompira (na kockice)

12 umućenih jaja

1/2 šoljice naseckanih maslina

PRIPREMA

Umočite bakalar dva dana ranije u 1/2 litra mleka, poklopite i ostavite u frižideru 24 sata. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sledećeg dana izlijte mleko, a ribu dobro isperite hladnom vodom. Umočite je u sveže mleko i ostavite u frižideru još 24 sata. Izlijte mleko, pa opet isperite vodom. Obrišite pa razlomite na manje komadiće. Ostavite po strani. U velikom tiganju lagano ugrejte maslinovo ulje. Dodajte luk, posolite i pobiberite. Dinstajte 4 do 6 minuta. Dodajte kuvani krompir i bakalar. Nastavite dinstanje još 4 minuta. Dodajte začinjena jaja, neprestano mešajte, pa pecite još 4 minuta. Servirajte i ukrasite naseckanim maslinama.

Suština je sledeća: ovakav obrok je zasitan ali i zdrav. Posle njega nema teskobe u stomaku, nema nadimanja, a ni viška kilograma.

Uživajte!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.