POMOĆ PRIRODE: Ovo su TRI namirnice koje će vam ublažiti NAPADE MIGRENE, vrlo su DELOTVORNE

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2021, 18:48

POMOĆ PRIRODE: Ovo su TRI namirnice koje će vam ublažiti NAPADE MIGRENE, vrlo su DELOTVORNE

Ove namirnice već imate u kuhinji, a niste ni znali koliko su lekovite!

Dolaskom hladnih jesenjih i zimskih dana zbog promene vremena glavobolje i migrene češće se javljaju kod velikog broja ljudi.

Ako i vi spadate u tu grupu, umesto tableta, pronađite odgovarajuću terapiju iz prirode.

Čajevi kao prevencija

Usled promene vremena mogi hronični bolesnici imaju raznoraznih problema, a jedan o najčešćih su upravo migrene. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Verovali ili ne, čajevi od lekovitog bilja, pogotovu ruzmarina i đumbira vam mogu veoma pomoći u trenucima kada mislite da ćete se "raspasti" od bolova.

Kašičicu ruzmarina, obavezno suvog, prelijte sa 300ml ključale vode i ostavite da odstoji desetak minuta. Procedite ga i popijte.

Preporučljivo je i to da čaj pijete veoma sporo, ukoliko niste u žurbi, najbolje ga je piti "na kašičicu" na svakih 2 do 5 minuta, kako vam ne bi pripalo muka.

Čaj od đumbira se takođe jednostavno pravi - kašiku đumbira u prahu prelijte sa 250 ml ključale vode. Pustite da malo odstoji i kada se prohladi, čaju možete dodati sok od pola limuna.

Ukoliko želite da vaš čaj od đumbira bude još delotvorniji, možete kupiti u prodavnici svež đumbir, očistiti ga i prokuvati. Vodu procedite a skuvani đumbir možete pojesti uz kašiku meda.

Vodite računa, iako je skuvan, đumbir je vrlo neprijatnog ukusa, zato se preporučuje da ga konzumirate uz med ili prirodni džem.

Takođe, nikako nemojte prekoračiti dnevnu dozu od četiri šolje dnevno.

Obloge od krompira

Kod migrene se preporučuju i obloge od krompira, koje se vrlo jednostavno prave.

Potrebno je da naseckate sirov krompir i pamučnom krpom ga pričvrstite na čelo. Obloge ostavite desetak minuta, a u toku dana ih ponovite barem još jednom.

Eterično ulje nane

Kod napada migrene možete koristiti i eterično ulje nane za masiranje slepoočnica ili kao inhalaciju.

Ukoliko niste u prilici da kupite čisto eterično ulje nane, možete i sami napraviti tinkturu.

Potrebno je da prelijete 20 grama suvih listova nane sa 100 ml medicinskog alkohola od 70%. Ostavite mešavinu da odstoji 15 dana, pa procedite kroz pamučnu gazu.

Ova lekovita biljka sadrži vitamine, minerale, kiseline, betakaroten, vlakna, tanine, flavonoide. Zahvaljujući svojim lekovitim svojstvima, list i eterično ulje nane važne su sirovine za proizvodnju velikog broja lekova, higijenskih, dijetetskih, kozmetičkih, parfimerijskih i mnogih drugih preparata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.