POLAZAK U VRTIĆ Pedijatri objašnjavaju zbog čega se deca češće razboljevaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 14:28

POLAZAK U VRTIĆ Pedijatri objašnjavaju zbog čega se deca češće razboljevaju

Probiotic Excellence center AbelaPharm je u saradnji sa Savezom medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije objavio jedinstveni Vodič za predškolsko doba.

Ova dragocena literatura, koja predstavlja plod trogodišnjeg rada, donosi sveobuhvatne odgovore na najčešće nedoumice roditelja čija deca pohađaju predškolske ustanove.

Vodič za predškolsko doba je kreiran u saradnji sa istaknutim timom pedijatara - Ass. dr Nina Ristić, dr Goran Vukadinović, dr Dušica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Đorđević Janković, dr Ljiljana Rađenović, dr Ivana Stanić, dr Zorana Jurišin, dr Anđelka Radović i dr Vesna Dragašević su svoja stručna znanja iz ove oblasti pretočili u ovu za roditelje korisnu publikaciju.

Vodič je nastao kao rezultat edukativnih radionica koje su organizovane širom zemlje uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, kao i Ministarstva prosvete, sa ciljem da se ukaže na značaj očuvanja zdravlja stomaka i crevne flore kao ključnih faktora u izgradnji imuniteta kod dece i odraslih. Namenjen je deci predškolskog uzrasta i njihovim roditeljima jer pruža dragocene informacije o važnosti lične higijene, zdravoj ishrani i vezi između imuniteta i dobrih bakterija u stomaku. Roditelji će u njemu pronaći odgovore na najčešća pitanja o očuvanju zdravlja i posledicama nepravilne higijene, kako bi mogli da preduzmu preventivne mere već u najranijem detinjstvu.

Kako navode u Probiotic Excellence Centru posebna zahvalnost za izradu ovog vodiča ide Ass. dr Nini Ristić, pedijatru-gastroenterologu iz Univerzitetske dečje klinike Tiršova i Savezu medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, na čelu sa Jadrankom Spasić, Olgicom Subašić i Katarinom Đurić, za izuzetnu podršku i neumorni angažman tokom celog procesa. Njihova izuzetna posvećenost i stručnost su bili ključni faktori za uspešnu realizaciju ovog projekta.

Kao i do sada, kompanija AbelaPharm i Probiotic Excellence Center ostaju posvećeni najmlađim članovima našeg društva. Želja im je da ovaj Vodič za predškolsko doba bude inspiracija roditeljima u ovom osetljivom periodu odrastanja kako bi na što bolji način razumeli zdravlje svoje dece i podstakli sticanje zdravih navika.

Vodič možete preuzeti klikom na link u nastavku VODIČ

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vodič kroz predškolsko doba: Pedijatri savetuju kako da ojačamo imunitet dece pre polaska u vrtić

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2023

U kreativnom partnerstvu između Saveza medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije i kompanije AbelaPharm nedavno je objavljen jedinstveni Vodič za predškolsko doba.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.