POJEDITE OVO SVAKO JUTRO NA PRAZAN ŽELUDAC: Dr Perišić otkrio zašto vam je loš imunitet – evo šta trebate uraditi da to promenite

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2022, 07:38

POJEDITE OVO SVAKO JUTRO NA PRAZAN ŽELUDAC: Dr Perišić otkrio zašto vam je loš imunitet – evo šta trebate uraditi da to promenite

Doktor Perišić je prvo govorio o hrani i načinu na koji treba da jedemo.

Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić gostovao je u Jutarnjem programu gde je govorio o imunitetu i ishrani.

– Hranu treba žvakati polako, tako se štitimo od bolesti! Pljuvačka je puna enzima, oblaže našu sluznicu. Ne treba žuriti i sjuriti hranu u želudac, već dozvoliti da ta pljuvačka obloži usnu duplju. Sprečava infekciju ešerihijom, streptokokom, moramo da dozvolimo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se izluči dovoljno pljuvačke i spreči lepljenje mikroba. Žvakanje i gutanje treba da bude usporeno, nemojte samo da uživate u ukusu hrane već se zaštitite od infekcije – rekao je on.

On je takođe otkrio šta treba da jedemo za doručak.

– Ja bih rekao ovako, početi doručak jednim antiupalnim koktelom voća! Sve što ima žutu boju jedite za doručak! Tu su antioksidansi koji povećavaju odbranu od infekcije. Grejpfrut, pomorandža i ananas su tu ključni. Na prazan stomak ih uzmite, da bi se bolje apsorbovalo – rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.