POGLEDAJTE SVOJE NOKTE: Ako imate OVO na njima, sasvim je moguće da ste PRELEŽALI koronu - tvrde naučnici!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 13:56

POGLEDAJTE SVOJE NOKTE: Ako imate OVO na njima, sasvim je moguće da ste PRELEŽALI koronu - tvrde naučnici!

Važno je istaći i da ne dobiju svi koji su preležali korona virus ovakve brazde na noktima, to je samo mogućnost.

Ljudi koji prepoznaju jasnu, horizontalnu liniju duž svojih noktiju možda su ranije patili od Kovida-19, tvrdi Spektor koji predvodi grupu istraživača na Kings koledžu u Londonu, a koja je razvila gore pomenutu aplikaciju kako bi pomogla u praćenju uobičajenih i retkih simptoma korona virusa.

- Da li vaši nokti izgledaju čudno? Kovid nokti su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve izraženiji kako se oporavljate od infekcije, i javljaju se u vidu jasne horizontalne linije. Mogu da se jave i bez osipa na koži i deluju bezazleno - napisao je ovaj naučnik na Tviteru, prenosi "Mirror".

On je kao slikovit primer objavio i fotografiju ženskih noktiju sa prozirnim horizontalnim brazdama na njima. Nokti rastu u otprilike šestomesečmnim ciklusima, tako da svako ko je zaražen Kovidom možda neće primetiti promene na noktima neko vreme nakon bolesti. Ovakve linije nazivaju se još i Beauove linije i razvijaju se u periodu dok se telo oporavlja od neke infekcije.

Do your nails look odd? COVID nails are increasingly being recognised as the nails recover after infection and the growth recovers leaving a clear line. Can occur without skin rashes and appears harmless pic.twitter.com/Q1Lfdrc9Dc

— Tim Spector (@timspector) May 3, 2021

Mogu da se jave kao rezultat i drugih bolesti, onih koje uzrokuju visoku temperaturu kao što su boginje, zauške i šarlah. Takođe, mogu da se jave i kožnih oboljenja poput ekcema.

Svi već znamo da je jedan od simptoma korona virusa visoka temperatura, te da kod određenih pacijenata izaziva i promene na koži. S druge strane, ove linije mogu da budu uzrokovane i drugim stvarima kao što su neuhranjenost, poremećaj štitne žlezde, dijabetes ili anemija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.