PODMLADITE KOŽU OVSENIM PAHULJICAMA: Prirodno sredstvo koje ublažava bore i hidrira kožu

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2023, 15:51

PODMLADITE KOŽU OVSENIM PAHULJICAMA: Prirodno sredstvo koje ublažava bore i hidrira kožu

Kako iskoristiti namirnice iz kuhinje za negu lica? Evo saveta!

Ako želite da vam koža bude dobro hidrirana, a nečistoće uklonjene bez jakih hemijskih sredstava, vreme je da zavirite u svoju kuhinju.

Zagovornici prirodne kozmetike se "kunu" u superhranu koja je, u poslednje vreme, redovna na jelovniku mnogih kad pripremaju doručak.

U pitanju su ovsene pahuljice, danas vrlo popularne kao zdrava hrana. Da biste od njih napravili  >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koloidno ovseno brašno, odlično za čišćenje suve kože, treba da odaberete one koje su bez ikakvih dodataka - znači, bez šećera, bez cimeta i sličnih začina.

Dovoljno je da ih sameljete u blenderu i pomešate tako dobijeno brašno sa vodom. Tajna delovanja ovsa je u avenantramidima - sastojcima koji deluju antioksidantno i antiupalno.

Mogu da zaštite od oksidativnog stresa, koji je najveći protivnik lepe kože, smanjuju crvenilo i ublažavaju iritaciju.

Ovas odlično deluje na suvu kožu i pomaže da se održi zaštitna barijera. Smanjuju se i efekti "foto-starenja", pa i podmlađuje kožu.

Zato kozmetički stručnjaci savetuju da brašno od mlevenih ovsenih pahuljica uvek imate pri ruci. Dovoljna je kašičica ovog praha na dlanu, u koju ćete dodati par kapi vode. Razmažite u vid paste, namažite na lice i ostavite da malo stoji. Izbegavajte predeo oka. Isperite mlakom vodom i hidrirajte kožu na uobičajen način.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.