PLANETE RATUJU: Opozicija SATURNA i MERKURA doneće TOTALNI HAOS u naš život, dobro pazite za šta ćete se OPREDELITI - RAZUM ili SRCE

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 13:32

PLANETE RATUJU: Opozicija SATURNA i MERKURA doneće TOTALNI HAOS u naš život, dobro pazite za šta ćete se OPREDELITI - RAZUM ili SRCE

Sukob između dve strane uneće u nas nervozu, depresiju i mračne misli

Verovatno ste se zapitali zbog čega se osećate tako napeto. Zbog čega imate utisak da ništa lepo ne može da vas učini srećnim. Odakle pesimizam i osećaj depresije?

To je zato što trenutno na nebu vladaju teški aspekti od kojih je jedan opozicija između Merkura i Saturna. Ovaj aspekt čini da su planete postavljenje kao odraz u ogledalu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << te vas to čini nervoznijim i zabrinutijim nego inače.

Opozicija je takav aspekt koji je na uglu od 180 stepeni. Kao takav doprinosi da planete koje se nađu u toj relaciji obično na jedan jako tvrdoglav

način "pokusavaju" da se upoznaju.

Međutim, ukoliko pokušamo da definišemo ove dve planete, to će ići jako teško. Za Saturn je opšte poznato da prezentuje karmu, vreme, težinu, disciplinu i rad. I kao takav on, koji je trenutno u Ribama retrogradan, donosi nenaučene lekcije iz prošlosti koje moramo da rešimo. Ljudska svest jeste takva da ume da gurne ispod tepiha određene probleme i da se vodi rečenicom da će vreme sve da sredi.

Ako Saturn posmatramo sada ne kao planetu, nego kao osobu, koja je rešavala uvek sve što vi ne možete, sada je došlo vreme da Saturn vrati nazad sve ono što je vaše! Saturn ima drugačije definicije toga šta je balans, šta je fer, a šta se prepoznaje kao razmažena energija deteta i neodgovornost.

Saturn predstavlja i predačke linije iz kojih dolazimo. Dolazi trenutak kada ćete da revidirate određene nasleđene šablone ponašanja i uverenja kojih ste se dugo držali i time će izaci na površinu sve ono što nosite na duši, a ne potiče od vas.

Sa druge strane imamo Merkur, planetu koja predstavlja nas racio, način razmišljanja, stil komunikacije, misli, uverenja, ali i pečat, dokument, ugovor…

Merkur je trenutno ušao u znak analitične Device i pokušava da organizuje svoj život na način na koji to samo njemu prija. Lepo je okrenuti nov list u

životu, ali Saturn sa svojim uticajem na Merkur (trajaće do 6. avgusta) pokušava da objasni da mnogo toga nije završeno. Naravno, Merkuru to ne prija i jednostavno želi tvrdoglavo da se suprostavi teškoj, hladnoj ali i pravičnoj planeti.

Koliko god da je Merkur lagan, brz i dinamičan, Saturn je toliko težak, spor i statičan. Njegova parola je "Strpljen spašen". I to je ono što najviše smeta našem Merkuru.

Kako biste razumeli opoziciju Merkura i Saturna zamislite da imate identične snage na obe strane. Naravno da ćete time biti u status quo momentu u zivotu. Razne negativne misli će vam se javljati, ljudi će početi da vas nerviraju, javiće se netrpeljivost, ali i mračne misli i projekcije. Međutim, sve se to dešava da biste mogli lakše da razumete sebe.

(Merkur) šta je vaša lekcija ili blokada (Saturn) koji morate rešiti?

Do 6. avgusta pokušajte da ne praviti prevelike korake u životu, planove i ciljeve. Koliko god da je ovaj aspekt izazovan može vam doneti dosta pametnih, dugoročnih ideja koje možete upotrebiti za sebe. Ali, naravno sve je na kraju individualno. Svaka vaša misao može biti oslobađajuća, a ujedno i veliki teret. Ako primetite da u vašem životu u narednim danima neke stvari jednostavno i pored svog truda stoje, pustite ih!

Na kraju krajeva bitni ste vi i to kome dajte vas glas - Saturnu ili Merkuru.

Moj lični savet jeste da date taj glas sebi. Jer mnogo razlicitih aspekata se dešava na nebu, kao i u vašem životu. Shodno tome nije ovo jedina stvar na koju treba da se fokusirate. Pametno birajte!

Prepustite planetama da se dogovore, jer na kraju nije niko na gubitku ovde. Svi dobijaju, ako popuste.

Autor: Astrolog Miroslav Blagojević

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.