PITA SAVIJAČA vraća u detinjstvo: Zaboravljeni starinski obrok koji ste davno jeli kod svojih baka (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 09:25

PITA SAVIJAČA vraća u detinjstvo: Zaboravljeni starinski obrok koji ste davno jeli kod svojih baka (RECEPT)

Za ovu pitu potrebno je odvojiti malo vremena, ali rezultat je zaista fenomenalan.

Potrebno je:

Priprema:

U vanglicu staviti brašno, dodati mlaku vodu i so. Dodati 2 kašike ulja i sve dobro umesiti da bude glatko i mekano testo.

Malo obraditi na radnom stolu i podeliti na 2 dela. Obraditi loptice. Veći poslužavnik premazati uljem i staviti obe loptice, malo ih pritisnuti rukama i sipati ulje, po 1 kašiku, i dobro pritisnuti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se razmaže po celoj površini.

Pokriti folijom da odmore 15 minuta. Sto pobrašnjiviti pa razvlačiti jednu po jednu lopticu. Pokidati krajeve. Izdrobiti sir i izjednačiti sa jajima i mlekom. Nafilovati, po razvučenim testom i uviti u rolnice.

Uviti u krug i prebaciti u podmazanu tepsiju.  Odozgo malo premazati uljem. Peći na 190 stepeni C 40 minuta. Pokriti krpom da odmori 10 minuta pa servirati uz jogurt.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.