PITA SA SPANAĆEM I SIROM: Tajna fantastičnog ukusa je u DOMAĆIM KORAMA, a toliko su jednostavne, da ih čak i POČETNIK može napraviti

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2023, 07:54

PITA SA SPANAĆEM I SIROM: Tajna fantastičnog ukusa je u DOMAĆIM KORAMA, a toliko su jednostavne, da ih čak i POČETNIK može napraviti

Praktičn i lak recept, a svi će hvaliti vaše kulinarske sposobnosti

Pita je jedno od najpopularnijuh jela na našem prostoru, gotovo da se ni jedan doručak ne može zamisliti bez nekog njenog oblika. Bilo da je sa sirom, zeljem, mesom ili da je u pitanju slatka - svaka je savršena.

Danas vam donosimo recept za pitu sa spanaćem i sirom, a naučićete kako da razvijete kore. Baka će vas voditi korak po koraz kroz ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proces koga se sve domaćice plaše, a vrlo je jednostavan. Vreme je da same razvijete kore!

Potrebno je:

Nadev:

Priprema:

U činiju sipati brašno, vodu i so i zamesiti glatko testo. Podeliti na dva dela formirajući loptice od njih, pa pokriti folijom da odstoji 20 minuta. Posoliti podlogu sa brašnom, pa oklagijom razviti testo što tanje možete. Na blagoj vatri rastopiti 120 gr margarina i 3 kašike ulja, pa time premazati razvučenu koru. Kada ste to uradili, savitr levu i desnu stranu i sastavite koru u sredini. Opet premazati savijene strane, pa preklopiti donji i gornji koji ćete premazati i preklopiti.

Oklagijom razviti testo u pravougaonik pa ga isecite na manje kvadrate. U svaki kvadrat staviti po kašiku spanaća i sira. Uviti polako u rolnicu i ređati u pleh. Kad se rolnice raspuknu izgledaće fantastično.

Drugu lopticu uraditi kao prvu, pa preseći na pola i staviti prvi deo na dno podmazanog pleha. Odozgo staviti sir bez spanaća. Prekrijte drugom polovinom i i premažite žumancetompomešanim sa malo mleka (1 kašika).

Iseći na kocke, pa staviti oba pleha u rernu koja je ugrejana na 220 stepeni C. Peći oko 30 minuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.