PITA SA GRIZOM I SUVIM GROŽĐEM: Baka donosi recept za domaću, SOĆNU POSLASTICU koja će ulepšati JESENJE DANE

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2023, 08:12

PITA SA GRIZOM I SUVIM GROŽĐEM: Baka donosi recept za domaću, SOĆNU POSLASTICU koja će ulepšati JESENJE DANE

Sutradan je još ukusnija (ukoliko pretekne, što je teško pored ovakvog ukusa)

Ova pita je lagana i vazdušasta a skroz bogatog ukusa prošaranog blagom kiselošću suvog grožđa. 

Čini se idealna kao sladak doručak. Dobra je i kad prenoći. Lepo zamotana u foliju ili kesu zadržaće mekoću i svežinu. Baka Jela ju je isprobala i sa sigurnošću vam preporučuje i tvrdi da je fantastična.

Potrebno je:

Priprema:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Skuvati griz sa šećerom i dodati vanilin šećer. Kad se prohladi ubaciti koricu limuna i suvo grožđe koje ste prethodno potopili u rum. Pet kora premazati uljem, pa stavljati jednu preko druge. Na petu koru staviti pola griza. pa malo raširiti po sredini. Saviti ivice gore i dole i pokriti griz.

Premazati dve posebne kore, pa pokriti paket sa grizom i saviti unutra ivice. Staviti u obložen pleh. Tako uraditi i sa drugim delom. Poseći oštrim nožem na kocke i premazati uljem. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta da lepo porumeni. Posuti šećer u prahu.

Uživajte, tako je hrskava i sočna!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.