PAŽLJIVO BIRAJTE SUTRA! Ruža OZNAČAVA LJUBAV, orhideja nosi NEŽNU PORUKU, a ovo cveće se nikada ne poklanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 20:37

PAŽLJIVO BIRAJTE SUTRA! Ruža OZNAČAVA LJUBAV, orhideja nosi NEŽNU PORUKU, a ovo cveće se nikada ne poklanja

Evo koju vrstu treba izbegavati!

Sutra je 8.mart, praznik žena i mnogi će muškarci otići do cvećare da svojoj supruzi, majci ili baki kupe cveće. Kada kupujete, birajte pažljivo, jer svaki svet nosi određeno značenje.

Ruže su cveće koje se najčešće poklanja ženama, ali boja je ono što nosi poruku i otkriva emocije.

Svima je poznato da su žute ruže nose simboliku ljubomore, ali malo ko zan da one predstavljaju i veselje. Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << toga što crvene iskazuju ljubav, neretko su simbol poštovanja i zahvalnosti. Bele označavaju nevina i čista osećanja.

Purpurne, kao i generalno, ruže bez trnja označavaju ljubav na prvi pogled.

Orhideje su cveće koje se takođe može poklanjati voljenim osobam i nose nežnu poruku, ali isto tako se mogu poklanjati onima kojima se želi poslovni uspeh.

Magnolija sibolizuje dostojanstvno i otmenost.

Iris, ako je palve boje znak je sreće, a žuti predstavlja slavu i hrabrost.

Đurđevak predstavlja strpljenje i rađanje.

Cveće koje nikako ne biste smeli da poklanjate u svakodnevnim prilikama ili veselim trenucima, jesu hrizanteme koje su namenjene za groblje i osobama kojima izjavljujete saučešće.

Pored ovoga, begonije nisu poželjne jer predstavljaju crne misli, lavanda - nepoverenje i dalija - nestabilna osećanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.