PAMETNI TRIKOVI za ubacivanje povrća u obrok dece: OVAKO jedna mama kreativno prikriva povrće u peciva i sosove!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 21:38

PAMETNI TRIKOVI za ubacivanje povrća u obrok dece: OVAKO jedna mama kreativno prikriva povrće u peciva i sosove!

Ukoliko deci sakrijete povrće, tj. jelo spremite na način da i ne znaju da je tu, sigurno će vam tražiti repete.

Mnoga deca nisu ljubitelji povrća i naterati ih da pojedu brokoli, šargarepu, papriku i tome slično, za većinu roditelja je nemoguća misija.

Iako je poznato da je povrće najzdravije jesti u prirodnom obliku, u situacijama poput ovih, gde mališani odbijaju jelo, potrebno je pristupiti sa dozom lukavosti.

Ono što ne vide, ne znaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ni da je tu, zar ne?

Zato bi povrće mogli da zamaskirate jednostavnim sitnim seckanjem.

Jedna mama je pokazala nekoliko njenih caka. Napravila je pecivo sa povrćem, koje zapravo izgleda kao pogačice sa "pica punjenjem". Usitnila je razno povrće, dodala paradajz pire i začine i sa time punila testo, a zatim isekla na komade i pekla u rerni.

Takođe je napravila i sos za pastu, tako što je prvo ispekla razno povrće, potom ga stavila u secka, dodala paradajz pire, začine, a onda je taj sos zamrzla u silikonskom kalupu za mafine. Posle je svaki "mafin" izvadila iz kalupa i prebacila u kesu, pa koristila po potrebi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.