Ovogodišnje SLAVSKE kolače obogatite DOMAĆIM TOBLERONAMA - Priprema je jednostavna, a gotove su za 20 minuta

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Dec.2023, 08:49

Ovogodišnje SLAVSKE kolače obogatite DOMAĆIM TOBLERONAMA - Priprema je jednostavna, a gotove su za 20 minuta

Domaće toblerone čokolade predstavljaju izvanredan ukusni doživljaj koji možete stvoriti u udobnosti svog doma. Ova domaća verzija popularne čokolade zadovoljava vašu slatku žudnju, pružajući vam mogućnost da uživate u bogatom ukusu karamelizisanog meda, krckavim bademima i mekoj mlečnoj čokoladi.

Ova jedinstvena poslastica pruža savršenu kombinaciju hrskave teksture, bogatog ukusa čokolade i sočnog fila, što je čini neodoljivom za svakoga s ukusom za slatko.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Priprema domaćih Toblerona može biti kreativan i ukusan poduhvat. Počevši od tradicionalnog trouglastog oblika, možete eksperimentisati s raznim vrstama čokolade, orašastih plodova i dodataka koji će dodati posebnu notu ovoj slatkoj poslastici.

Potrebni sastojci:

Priprema:

Kalupe u kojima ćete sipati obložite providnom folijom. Idealno je koristiti trouglasti kalup, ali možete koristiti i četvrtasti.

U posudi otopite posni margarin i dodajte čokoladu. Mešajte dok se potpuno ne istopi. Dodajte med i dobro promešajte.

U smesu dodajte seckane orahe ili lešnike, posni keks (prethodno izlomljen na manje komade) i susam. Sve dobro sjedinite kako bi smesa bila ravnomerno raspoređena.

Dodajte prah šećer i ponovo mešajte sve sastojke.

Dobijenu smesu sipajte u pripremljene kalupe. Pritisnite je ravnomerno i izravnajte površinu. Stavite kalupe u zamrzivač i ostavite da se smesa stegne, što traje otprilike 1 sat.

Nakon što se smesa stegne, izvadite kalupe iz zamrzivača i pažljivo izvadite desert iz njih. Po želji, prelijte čokoladom kako biste dodali dodatnu notu ukusa.

Seckajte desert na željene oblike i uživajte u ukusnom poslasticu!

Napomena: Ovaj brzinski desert je jednostavan za pripremu i pruža savršen spoj čokolade, oraha, keksa i meda. Sladak je i ukusan, a providna folija omogućava lakše vadjenje i sečenje. Prijatno!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.