Ovo ukazuje na to da ćemo u starosti OBOLETI od demencije - Uništava nam mozak SVAKI DAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2017, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo ukazuje na to da ćemo u starosti OBOLETI od demencije - Uništava nam mozak SVAKI DAN

Prepoznajte na vreme.

Ovaj simptom mnogi zanemaruju, a pored srčanog udara on može prouzrokovati demenciju!

OPREZ: Prejedanje može dovesti do DIJABETESA!

Demencija je oboljenje koje se uglavnom dobija u starosti, a ovo je glavni znak da ste podložni riziku da obolite od ove opake bolesti.

Žene, ne igrajte se, ovih 14 PREGLEDA morate redovno da obavljate!

Visok krvni pritisak može da prouzrokuje srčani i moždani udar, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali nova istraživanja pokazuju da je i jedan od prvih nagoveštaja za pojavu demencije. Najnovija otkrića ukazuju da su demencija i hipertenzija usko povezane, a žene u srednjim godinama koje pate od visokog pritiska najviše su podložne demenciji u starijem dobu.

Ljudi u tridesetim ili četrdesetim godinama sa visokim pritiskom imaju 70 odsto veći rizik šanse da postanu dementni u starosti u odnosu na one sa normalnim pritiskom. Visok krvni pritisak vremenom ograničava i slabi funkcije mozga, pa je potrebno da ga redovno kontrolišete, pridržavate se terapije i sprečite opaku bolest u starosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.