Izvor: B92, 12.Maj.2020, 12:49

Ovo su najčešće greške koje pravite dok pečete kolače ili keks

Ovo su najčešće greške koje pravite dok pečete kolače ili keks

Želite da obradujete ukućane ili goste ukusnim kolačima i keksom, ali oni nisu ispali najbolje? Ako niste sigurni gde ste pogrešili, pročitajte šta može da bude uzrok. Uz pomoć ovih saveta ćete naprviti najbolje kolače.

Ako su vam kolačići previše tvrdi ili ste stavili previše brašna ili nedovoljno ulja ili ste testo predugo mešali, a može da se desi da su se kolači prepekli.

Ako su vam kolači tamni to znači da ste stavili ili previše šećera ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ste pekli na visokoj temperaturi ili su se možda kolači predugo pekli.

Ako vam se kolači previše mrve verovatno ste stavili nedovoljno jaja ili niste pravilno mešali, a može da se desi da ste stavili previše nekog od sledećih sastojaka: ulja, šećera, sredstva za narastanje (sode bikarbone, praška za pecivo ili kvasca).

Ako su kolači razliveni i bez forme onda ste dodali u sastojke previše ulja, šećera ili sredstva za narasstanje, takođe može da se desi da nema dovoljno brašna ili je testo bilo previše toplo pre pečenja, a moguće je da je temperatura rerne bila niska ili je bilo previše ulja u plehu za pečenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.