Ovo su greške koje pravite, a zbog kojih možete da ostarite preko noći

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2018, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su greške koje pravite, a zbog kojih možete da ostarite preko noći

Starenje je nemoguće zaustaviti, ali uz zdrav život i odgovarajuću negu može se usporiti. Evo na koje stvari bi zaista trebalo da obratite pažnju.

Bore se pojavljuju vremenom, a određeni faktori vas zapravo mogu dovesti do sve dubljeg i izraženijih bora.

Loš način života, ishrana, ali i nega su glavni krivci prebrzog starenja.

Neaktivnost je veoma loša za vašu kožu. Nedavna studija američke medijske zajednice pokazala je da ljudi koji su vežbali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 30 minuta dva puta nedeljno su imali značajno bolju i zdraviju kožu, u odnosu na one koji nisu bili aktivni.

- Predugo sedenje ispred kompjutera na poslu kože može takođe da izazove pojave borew, a najčešće je reč o brazdama između obrva - kaže doktorka Sonja Batra za "Popšugar".

Ona dodaje da gledanje u telefon ili tablet može da izazove pojavu linija na vratu.

Prirodne masnoće na koži štite kožu, hidriraju je I jačaju zaštitnu funkciju, zbog čega ne bi trebalo da previše agresivno da perete lice.

Izbegnite agresivne sapune i sredstva za čišćenje, takođe nemojte preterano raditi piling ili koristiti pretoplu vodu - vrela voda isušuje kožu.

Bilo da je veoma sunčano ili ne, ne zaboravite da se zaštitite. Nošenje sunčanih naočari može da spreči boranje oko očiju i na predelu između obrva, kaže Batra.

Takođe, naočari sa UV filterima vas štite od štetnih zraka.

Pravljenje smešnih faca, preterano smejuanje, mrštenje i podizanje obrva može da izazove boranje, a vremenom bore postaju sve dublje, a koža gubi elastičnost.

Pijte dosta vode, ali se držite podalje od slamčica. Ako pijete piće kroz cevčicu, rizikujete da vam se u regiji oko usana formiraju fine linije i bore. One mogu biti veoma duboke i učiniti vas starijim. Dakle, držite se podalje od cevčica i pijte direktno iz čaše.

Pušenje takođe izaziva pojavu bora oko usana. Kada neko puši, on takođe skuplja usne, a to izaziva pojavu bora oko usta.

Što je još gore, pušenje takođe utiče na krv koja dolazi do kože, te direktno ima uticaj na nju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.