Ovo su POSLEDICE koje trpi Kubura nakon što se ZARAZIO HEPATITISOM B: Glumac otkrio šta mu je zabranjeno

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 15:48

Ovo su POSLEDICE koje trpi Kubura nakon što se ZARAZIO HEPATITISOM B: Glumac otkrio šta mu je zabranjeno

Još uvek ih oseća, ali živi sa njima.

Glumac Aleksandar Srećković Kubura kada je imao 13. godina, tokom vakcinacije, zaražen je hepatitisom B.

Aleksandar Srećković Kubura, rođen je u Kraljevu, gde je i odrastao. Tokom njegovog školovanja revakcinacija je vršena starim iglama koje su pre ubrizgavanja dezinfikovane na plamenu. Igla kojom je on vakcinisan nije bila dezinfikovana. Glumac je ze medije govorio o lošem iskustvu, te priznao da se od tada boji igle, što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << možete pročitati klikom na  OVAJ LINK.

- Ne, naravno.... Igla nije opasnost već ono što je u/na njoj. Danas naravno stvari po tom pitanju drugačije stoje, a i ja danas nikada ne bih dozvolio da upotrebe iglu koja nije predamnom otvorena iz fabričkog pakovanja, rekao je glumac i otkrio da li je zbog lošeg iskustva koje je on doživeo, postojao strah kada je svoju decu vakcinisao.

- Ne, moja deca su redovno i kompletno vakcinisana jer verujem u vakcine koje su oni, a i ja primio, kao vrhunsku preventivu bez obzira na moje iskustvo.

Kako kaže Aleksandar Srećković Kubura nakon što je bio zaražen opasnim virusom, uspeo je da se oporavi, iako su posledice i dalje prisutne.

- Više ne, posledice su vremenom sanirane, jetra je oporavljena, samo manji problemi sa zglobovima ostaju kao podsetnik na to nemilo iskustvo. Jedino što ne smem da dajem krv, što mi je veoma žao... Ali bih ugrozio zdravlje osobe koja bi tu krv primila.

Kubura je u intervjuu otkrio i simptome koje je tada imao, a zbog pomenutog virusa je morao da leži mesec dana i tom prilikom mu je pripisana rigorozna dijeta i strogo mirovanje.

- Prvo sam dobio žuticu, kada su utvrdili uzrok žutice, shvatili smo da nemam kontakt sa krvlju osim te vakcine, odnosno revakcinacije koja se desila nekoliko meseci ranije, i tako sam zaključio da sam zaražen u tom pravcu. Simptomi su bili veoma jaka žutica i bilirubin koji je bio nekoliko puta veći od normalnog nivoa. Jetra je bila jako napadnuta, otekla, imao sam mučninu i gubio sam snagu. Ne sećam se sad da li je temperatura, možda i nije, morao sam na rigoroznu dijetu i mirovanje. Traje dugo. Mislim da sam morao da ležim dobrih mesec dana, ne sećam se kakva je bila terapija - zaključio je glumac.

Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.