Ovo su GREŠKE koje praviš sa svojim TREPAVICAMA - Broj jedan IH KIDA I UNIŠTAVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 23:53

Ovo su GREŠKE koje praviš sa svojim TREPAVICAMA - Broj jedan IH KIDA I UNIŠTAVA

Pravilnom negom sačuvajte njihovu lepotu i zdravlje.

Trepavicama treba pažnja jednako kao i kosi. Svakodnevno nanošenje šminke ili korištećnje uvijača može ih oštetiti.

Ključ dugotrajnih i zdravih trepavica je izbegavanje fizičkog stresa, to uključuje trljanje kapaka dlanovima i / ili grubo uklanjanje šminke. Zapravo, jedan od glavnih krivaca za gubitak trepavica, je neprestano povlačenje može oštetiti kožu kapaka i iskidati trepavice.

Nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što ljudi često zaborave je da su trepavice zapravo sitne dlačice. One su sastoje od istih strukturnih komponenata kao i kosa (keratin), a vi biste ih trebali i tretirati kao takve. Baš kao što možda kosu tretirate hranjivim sastojcima za podsticanje rasta, iste sastojke za poticanje keratina možete upotrebiti i za trepavice.

Uvijači za trepavice mogu ravne, uvele trepavice pretvoriti u guste i podići ih u trenu, ali ne morate prečvrsto uhvatiti dlake da biste postigli savršene trepavice. Zapravo, prejako stezanje može povući trepavice i verojatno ih iskidati.

Trepavice su sitne dlake. I baš kao što se na vašem temenu mogu nakupiti nakupine i sitni folikuli duž linije trepavica mogu se ispuniti nakupinama - obično šminkom za oči i uljem. To može ugušiti te osetljive folikule, pa čak i uzrokovati ispadanje trepavice ili dve.

Čišćenje pak ne mora predstavljati preveliku gnjavažu. Samo pripazite da uklonite svu šminku sa očiju , a zatim nežno masirajte oči sredstvom za čišćenje dok perete lice.

Stara maskara definitivno može uzrokovati infekciju. A, bakterije mogu doprineti dermatitisu, koji je posebno raširen oko očiju jer je koža tanja. Kao opšte pravilo, mnogi stručnjaci preporučuju bacanje maskare svaka dva meseca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.