Ovo jelo je Jovanka Broz spremala Titu: Recept za preukusne BRIONSKE ĆUFTE, pripremaju se brzo i jednostavno

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 12:21

Ovo jelo je Jovanka Broz spremala Titu: Recept za preukusne BRIONSKE ĆUFTE, pripremaju se brzo i jednostavno

Ovaj recept je danas omiljen među brojnim domaćicama.

Iako su bili u prilici da uživaju u umeću najboljih kuvara sveta, Josip Broz Tito i njegova supruga su u trenucima odmora sami pravili omiljene specijalitete.

Recept Jovanke Broz za brionski krompir sa ćuftama Tito je obožavao.

Budući da je reč o jelu koje se priprema brzo i jednostavno, recept Jovanke Broz danas je omiljen među brojnim domaćicama.

Sastojci neophodni za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brionski krompir sa ćuftama su:

Kilogram krompira, 500 grama mlevenog mesa, 2 jajeta, 150 grama slaninice, 250 grama rendanog kačkavalja, 2 glavice crnog luka, 2-3 čena belog luka, 50 grama maslaca, pola šolje ulja, tomatino, origano, biber, vegeta i so.

Prvi korak podrazumeva da se pomešaju mleveno meso, crni i beli luk iseckani na sitne kockice, dva jajeta, 150 grama sitno seckane slaninice. Na kraju se doda kašičica vegete i kašičica bibera.

Dobijena smesa se oblikuje i ostavi da odstoji pola sata.

U drugoj posudi umutiti pakovanje tomatina, 50 mililitara ulja i kašičicu origana.

Krompir skuvati i pasirati, pa dodati 50 grama margarina, rendani sir, malo soli. Sipati u vatrostalnu posudu, zatim preliti tomatinom i na kraju poređati na vrh ćufte koje smo oblikovali.

Peći u rerni pola sata na 180 stepeni, posuti rendani kačkavalj i vratiti da se dopeče još 15 minuta.

Zanimljiv je podatak da je recept Jovanke Broz star više od jednog veka, budući da ga je ona još u mladosti naučila od svoje majke.

Srbija Danas/Jutjub

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.