Ovo je tajna udobnih cipela sa štiklom: Vidljiva je i golim okom

Izvor: B92, 16.Jan.2020, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je tajna udobnih cipela sa štiklom: Vidljiva je i golim okom

Udaljenost između đona i pete otkriće vam da li su štikle udobne.

Kupovanje cipela sa visokom štiklom može da bude riskantno jer tokom kratkog vremena, dok isprobavate obuću u prodavnici, ne možete da znate hoćete li u njima zaista moći da hodate. Ipak, postoji trik koji će vam za nekoliko sekundi otkriti da li će štikle biti udobne.

Naime, to možete da saznate i samo gledajući cipele, a sve što vam još treba jeste metar. Ako je udaljenost između đona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pete manja od 7,5 centimetara, cipele vam neće biti udobne, bez obzira na visinu potpetice. Što je udaljenost kraća, to je veći nagib i veću će težinu nositi nožni prsti, čime se povećava neudobnost i bol.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.