Ovo će vam PREKINUTI DIJAREJU i pomoći da se STOLICA NORMALIZUJE - Tri čaja koja uvek treba imati za slučaj nužde

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2023, 23:05

Ovo će vam PREKINUTI DIJAREJU i pomoći da se STOLICA NORMALIZUJE - Tri čaja koja uvek treba imati za slučaj nužde

Stomak je kod mnogih veoma osetljiv i reaguje na stresne situacije, promenu klime, hranu koja nije uobičajena. Ukoliko i vi imate slabiji stomak, potrebno je da ste snabdeveni sa raznim čajevima, a tri vrste, među kojima je i zeleni čaj, se ovde izdvajaju po blagotvornom dejstvu.

Ako vas muči probava, zatvor ili nadutost, ispijanje toplog čaja može olakšati simptome. Ipak važno je znati i koji čaj piti kako bi došlo do olakšanja. Postoje određene vrste čaja za koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se smatra da će pomoći kod stanja kao što su mučnina, proliv i povraćanje. Ova tri možete pripremiti, u njima uživati i zaboraviti na nelagodu.

Zeleni čaj

Brojna su istraživanja pokazala njegove dobrobiti za zdravlje a od davnina se koristi kao pomoć kod proliva, infekcija bakterijama i mučnine, a može pomoći i kod drugih problema s probavom. Jedna je studija pokazala kako uveliko smanjuje problem kao što je proliv uzrokovan terapijama. Pazite samo koliko čaja pijete, jedna do dvije šalice su prava mera, a ako preterate, ovaj čaj je povezan s nuspojavama kao što je mučnina.

Čaj od đumbira

Ovaj čaj se jednostavno priprema, nariba se komadić svežeg đumbira i prelije vrelom vodom, a biljka može puno učiniti ako vas muče probavni problemi kao što su mučnina i povraćanje. Prema istraživanjima, čaj od đumbira pomaže olakšati mučnine kod trudnica, kao i nakon hemoterapije. Neke studije su pokazale i kako će smanjiti nadutost, grčeve te podržati rad creva. Čaj pripremite tako da đumbir prelijete vrelom vodom i ostavite tako 10-ak minuta. Možete mu dodati limuna ili meda.

Čaj od mente 

Za ovaj će se topli napitak mnogi odlučiti kada osete da ih muči stomak. Studije provedene nad životinjama pokazuju kako će on opustiti mišiće i olakšati bol. Druge studije pokazuju kako ulje mente može smanjiti trajanje bola kod dece.

Neke studije pokazuju i kako samo mirisanje ulja mente može prevenirati mučninu i povraćanje. Iako se studije više baziraju na ulju, čaj od mente može pružiti iste dobrobiti. Čaj možete nabaviti bilo gde, jednostavno se priprema, a u njemu čete uživati i ako nemate probavnih problema.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.