Ovo bi svaka trudnica trebalo da zna: Šta da radim, beba se ne pomera u stomaku? VIDEO

Izvor: B92, 16.Jan.2024, 20:08

Ovo bi svaka trudnica trebalo da zna: "Šta da radim, beba se ne pomera u stomaku?" VIDEO

Strahovi su potpuno normalni u trudnoći, a briga nam uvek nameće bezbroj pitanja. Više o tome je za emisiju "150 minuta" pričala Dušica Kovačevič, babica i savetnica za trudnice.

"Taj prvi trimestar je najvažniji kod žene. To je organogeneza i uvek savetujemo žene da izbegavaju gužve, jer u ovom periodu vlada dosta virusa. Takođe, savetujemo ih da slušaju svoje telo - da jedu kad im se jede, da spavaju kad im se spava".

Takođe, od velikog je značaja, priča >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << babica, da se trudnice i buduće mame međusobno druže, jer dolazi do razmene bitnih informacija.

A da li je situacija alarmantna ukoliko beba miruje u majčinom stomaku, babica Kovačević je s osmehom odgovorila da nije.

"Stalno pričam mama da se bebe rađaju sa određenim temperamentom. I dok je jedna aktivna, druga može da bude velika spavalica, tako da to ništa ne znači, mi tu razliku vidimo kad se beba rodi", kaže ona, te dodaje:

"Često mi trudnice kažu da ne osećaju bebu, a ja im odgovorim - beba ima pravo da spava. Ukoliko vidim da to prelazi u majčinu zabrinutost, kažem im da pojedu par kockica čokolade, jer ona podstiče lučenje dopamina i seratonina i beba će da odreaguje na to i razbudiće se. Ukoliko i dalje oseća zabrinutost, onda savetujemo mamu da ode na pregled kod ginekologa".

Detaljnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.