Ovo NE SME da se NAĐE na tvom JELOVNIKU ukoliko imaš IZNAD 30 godina! Namirnice koje PODSTIČU GOJENJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2021, 18:43

Ovo NE SME da se NAĐE na tvom JELOVNIKU ukoliko imaš IZNAD 30 godina! Namirnice koje PODSTIČU GOJENJE!

Izbegavaj ih!

Kada dođemo u izvesne godine metabolizam se usporava i telo više ne funkcioniše kao ranije. Upravo zbog ovoga vam je teže da nekoliko nagomilanih kilograma skinete, dosta teže nego ranije.

Ukoliko imate ovaj problem, postoji rešenje, a to je da smanjite unos alkohola i povećate unos povrća.

Ugljeni hidrati mogu biti problem

Sa godinama se potreba organizma za ugljenim hidratima smanjuje što ne znači da u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << treba da izbacite ugljene hidrate, već samo da smanjite konzumaciju i da povedete računa o kvalitetu. Ugljeni hirati su veoma bitni kao izvor vitamina i minerala, a ima ga u svežem voću i povrću, žitaricama i krompiru. Ukoliko biste pokušali u potpunosti da ukinete ugljene hidrate to bi moglo da dovede do pada energije i razdražljivosti.

Potrebno je samo da povedete računa o količini ugljenih hidrata.

Jedite povrće

Započniete dan sa povrćem i gledajte da vam se obroci u toku dana zasnivaju na povrću. Pet šoljica dnevno je prava mera na kojoj treba da se zasniva ishrana u toku dana. Konzumacijom povrća takođe regulišete i nivo šećera u krvi kao i varenje.

Smanjite alkohol

Prekomerenom konzumacijom alkohola, a to je više od jedne čaše dnevno, rizikujete da vremenom imate problem sa gojaznošću. To je zato što alkohol podstiče apetit, pa vam se može desiti da pojedete više nego što vam je potrebno u toku dana. Pored toga energija organizma usmerena je na preradu alkohola, a ne na sagorevanje kalorija u tom slučaju.

Ne jedite dijetalnu hranu

Ova vrsta hrane vrlo često je upakovana kao veoma zdrava i dobra za dijete, a zapravo je puna šećera, veštačih aroma i zaslađivača i tako upadate u začarani krug.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.