Ove NAMIRNICE u potpunosti ELIMINIŠU DEJSTVO NIKOTINA! Čiste kožu, pune su vitamina i veoma zdrave!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 08:58

Ove NAMIRNICE u potpunosti ELIMINIŠU DEJSTVO NIKOTINA! Čiste kožu, pune su vitamina i veoma zdrave!

Svaki aktivni pušač ovo mora povremeno da praktikuje!

Ukoliko ste aktivan pušač ili ste pušili potrebno je da povremeno detoksikujete organizam od nikotina, a u tome vam najviše mogu pomoći određene namirnice, koje eliminišu nikotin i njegov uticaj.

Na vrhu liste je spanać. 

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže telu da se reši nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u špinatu, folna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kiselina posebno je važna za trudnice, za rast i razvoj ploda.

Zeleno povrće, poput brokolija i kupusa.

Ovo povrće izuzetno je zdravo. Osim što sadrži polifenole koji su se pokazali korisnima u smanjivanju raznih upala u probavnom traktu, takođe sadrži i antioksidanse koji čiste telo od brojnih toksina. Kuvajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove nutritivne vrednosti.

Umesto kafe zeleni čaj i voda u koju možete dodati neke vitamine po izboru ili nekoliko kapi limunovog soka. 

Pušenjem telo gubi potrebnu tečnost i organizam puno brže dolazi u stanje dehidratacije. Ispijanje velike količine domaće vitaminske vode koju lako možete napraviti sami, kao i zelenog čaja prepunog antioksidanata ispirate nikotin iz tela.

Šargarepa čisti kožu

Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suvom. Želite li se rešiti ove ružne nuspojave pušenja jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tela. Šargarepu iscedite u sokovniku pomešanu sa jabukom i limunom ili je naribajte u salatu.

Kivi i pomorandže pomažu u borbi sa infekcijama

Osim vode, pušenje iz tela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija. Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za kivijem ili pak popijte čašu limunade.

Sok od narandže hidrira telo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscedite dve naranže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.