Ove 4 stvari najviše privlače dosadne smrdibube u vaš dom: NIKAD NE DOLAZE SAME!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2020, 13:48

Ove 4 stvari najviše privlače dosadne smrdibube u vaš dom: NIKAD NE DOLAZE SAME!

Nije na odmet znati.

Smrdibube su najaktivnije tokom rane jeseni i traže mesto toplo mesto gde će se skloniti. Ipak, postoji nešto što ih može posebno privlačiti u vašem domu.

Smrdibube se lako prepoznaju po zadnjem delu leđa u obliku štita, hrane se uglavnom voćem i povrćem te mogu naneti veliku štetu biljkama.

Što se tiče mirisa, ovi insekti sadrže žlezde koje ispuštaju smrdljiv miris kao odbrambeni mehanizam kada se osećaju ugroženo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Jaka svetla privlače smrdibube. Ako imate naviku da noću ostavljate uključena svetla ili spoljnu rasvetu i ako imate problem sa najezdom smrdibuba, ne bi bilo loša ideja da isključite svetla i povučete zavese pre nego što krenete u krevet.

Smrdibube se obično ušunjaju kroz pukotine i rupe na temeljima i krovovima kuća. Oni takođe ulaze kroz prozore i okvire vrata. Ako se u vaš domu nalazi mnogo ulaznih tačaka, smrdljive bube mogu kroz njih vrlo lako da uđu.

Smrdibube vole da se okupljaju na poljima, u voćnjacima, žbunju, drveću i velikim vrtovima jer su biljojedi. Dakle, ako slučajno živite u blizini jednog od tih područja, oni će se jednostavno preseliti sa svog uobičajenog mesta u vaš (topliji) dom. One više vole ruralna mesta, a hrane se kukuruzom i sojom celo leto.

Kad smrdibube uđu u diapauzu (genetski determinisan period mirovanja) više vole da se rashlade ispod kore mrtvog drveta ili da se sakriju ispod kamenitih pukotina na zidu. Dakle, ako je vaš dom tamne boje i napravljen je od prirodnih materijala, smrdibube bi mogle da se skupljaju u velikom broju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.