Ove 3 SRPSKE SALATE su proglašene najboljim na svetu - Jedna je malo poznata, a dve svi OBOŽAVAJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 12:13

Ove 3 SRPSKE SALATE su proglašene najboljim na svetu - Jedna je malo poznata, a dve svi OBOŽAVAJU

Naše salate se nalaze na vrhu liste najboljih.

Svaki stranac koji je došao u Srbiju imao je samo reči hvale za našu hranu. Postoje razni specijaliteti koji se prave već godinama, a o čijem se ukusu priča sa uživanjem. Kada je reč o salatama i tu smo neprikosnoveni.

Čuveni gastronomsko-turistički vodič TasteAtlas je napravio listu najboljih salata na svetu, a Moravska je proglašena za jednu od najbolju, a našla se čak na visokoj četvrtoj poziciji. Imajuću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vidu raznolikost i sastojaka i tehnika širom sveta, nije bilo lako izboriti se za ovako visoko pozicionirano mesto.

A pored nje se nalazi i Šopska salata koja je zauzela drugo mesto, ali tu poziciju delimo sa Bugarskom, jer region Šopi obuhvata obe zemlje i ne zna se čiji je originalni recept. Takođe, na 21. mestu su se našle belolučene paprike koje su u narodu poznatije i kao pečene paprike sa belim lukom.

Posebno je interesanto to što TasteAtlas ističe kako je Srbija idealna destinacija za sve ljubitelje gurmanluka, jer je hrana relativno pristupačna, a jako kvalitetna.

Sastojci:

Priprema:

Pečene paprike očistite od semenki i isecite na trake. Paradajz sitno iseckajte, kao i praziluk. Pomešajte, a onda u drugoj posudi pomešajte ulje, sirće, so, biber i mleveni beli luk. Dobijenu smesu prelijte preko salate.

Tajna ove salate jeste vrhunska slatka crvena paprika karakteristična za moravski kraj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.