Ove 2 NAMIRNICE su Srbima obavezne za doručak, a OPASNE SU PO ZDRAVLJE i stvaraju SALO NA STOMAKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2022, 19:54

Ove 2 NAMIRNICE su Srbima obavezne za doručak, a OPASNE SU PO ZDRAVLJE i stvaraju SALO NA STOMAKU

Pokušajte da ih izbegnete!

Kratak video-klip o vrlo popularnom doručku u Srbiji ima preko 6.000 lajkova i 1.000 komentara.

Reč je hlebu i čokoladnom premazu.

Prema "Zoni znanja", ako za doručak konzumirate dve kriške hleba s čokoladnim premazom, to je jednako kao da ste u svoj organizam uneli 12 kocki šećera. Sve to uzrokuje stvaranje masnih naslaga tamo gde bismo ih najmanje želeli - oko struka.

- Pogledajte, dve kriške hleba imaju negde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oko 30 grama šećera. Ova jedna kocka ima oko pet grama, znači to je šest kocki. Pa onda, ovaj premaz, 50 grama koliko ga ima ovde, ima još 30 grama šećera, to je još šest kocki. Pogledajte što ste uneli, kao da ste pojeli 12 kocki šećera, 60 grama šećera. E, to vam stvara celulit i salo na stomaku i oko stomaka, to je najgora kombinacija, zato ovo izbegavajte - poručio je čuveni dr. Feelgood iz Zone zdravlja na TikTok-u.

Najčešći savet je da doručak bude proteinski sa što manje ugljenih hidrata, a ako vodite računa o liniji hleb i šećer apsolutno ispadaju iz ishrane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.