Ovako se čiste četkice za šminkanje!

Izvor: Prva.rs, 30.Jun.2014, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako se čiste četkice za šminkanje!

Četkice za šminkanje koristimo svaki dan, stavljamo ih u šminku, a zatim na lice! Četkice tako u sebi nakupljaju prljavštinu koju vi potom nanosite na lice. A onda nastrada vaše lice... Zbog toga morate redovno da ih čistite.
Koliko često treba da čistite četkice?
Četkice su leglo bakterija! Zbog toga morate da ih perete bar jednom nedeljno i to ukoliko ne možete da stignete češće!Pranjem ćete produžite vek četkicama, ali i pomoći vašoj koži da izbegne iritacije...
Šampon za bebe i glicerinski sapun su odlična zamena za klinere!
Ukoliko nemate kliner za četkice i dalje možete da ih veoma dobro očistite. U tome će vam pomoći šampon za bebe ili glicerinski sapun. Budite obazrivi, bitno je da dobro isperete sapun ili šampon i to hladnom vodom, a onda ih položite na papirni ubrus ili maramice da se osuše ili na ivicu stola tako da dlaka bude van podloge jer će tako vazduh lakše cirkulisati. Četkice nikako ne smeju da stoje uspravno dok su još natopljene vodom jer će promeniti oblik i prestati da služe nameni.
Dodatno dezinfikujte četkice!
U flašicu sa rasprskivačem sipajte 70% alkohol i nakon pranja isprskajte četkice. To takođe treba da uradite i nakon svakog šminkanja i umanjite mogućnost razvijanja bakterija. Ukoliko nemate takvu flašicu, alkohol nanesite na peškir ili neku čistu krpicu i dobro prebrišite dlaku četkica.
Ne potapajte četkice u vodu!
Nikako ne biste smeli da četkice držite u vodi. Pranje treba da bude brzo i nakon njega potrudite se da dobro iscedite četkice. Ukoliko četkice stavite u vodu na nekoliko minuta, voda dolazi do lepka i vrlo brzo četkice se raspadaju!

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Naučite pravilno da čistite četkice za šminkanje

Izvor: Press, 30.Jun.2014

Koliko često čistite četkice za šminku? A sigurno, bar samo četkicu za rumenilo koristite svaki dan! Ne možete ni da pomislite koliko prljavštine svaki put nanesete na svoje lice prljavom četkicom! . Foto:prva.rs. Četkice...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.