Ovako ćete smanjiti bol tokom depilacije!

Izvor: Prva.rs, 14.Maj.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako ćete smanjiti bol tokom depilacije!

Depilacija voskom je jedna od najjednostavniijih metoda uklanjanja dlačica i uglavnom ste zadovoljni rezultatima međutim, bol koju osećate prilikom depilacije voskom ponekad može da bude nepodnošljiva. 
- Uvek dlake uklanjajte sa manjih delova kože. Kada su noge u pitanju krenite sa područjem oko zglobova i zahvatajte manje površine.
- Pola sata pre nego krenete na depilaciju popijte neku tabletu protiv bolova.
- Pre nego krenete da skidate dlake voskom trljajte područje >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ledom sve do trenutka kada vam koža postane otporna na nadražaje. Tako ćete lakše podneti depilaciju, jer će led delovati poput anelgetika.
- Pre depilacije potrebno je da napravite piling da biste uklonili mrtve ćelije kože. Na taj način dlake će lakše izaći.
- Period između dve depilacije ne bi trebalo da bude previše dug. Na depilaciju bi trebalo da idete kada su vam dlake dužine 7 milimetara.
- Ako ste se već odlučili na depilaciju voskom svakako biste trebali da izbegavate brijač. Radije se strpite do sledeće depilacije. Ukoliko između depilacija koristite brijač, dlake će vam postati gušće i deblje, a sama depilacija voskom bolnija.
- Jako je bitno da tokom depilacije dobro zategnete deo kože sa koje vučete trakicu. Ukoliko to radite u kozmetičkom salonu, sami zategnite kožu sa koje vam kozmetičarka vuče trakice.
- Nikada ne bi trebalo da idete na depilaciju kada imate one dane u mesecu, jer je tada depilacija mnogo bolnija.
- Nakon depilacije nemojte da depilirano područje izlažete suncu i nemojte da nosite usku odeću. Takođe nije preporučljivo nanositi losion za telo 24 sata nakon depilacije da ne bi došlo do iritacije kože.
Izvor: Ljepota.ba
Pročitajte i:
Tečno zlato idealno za negu lica

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.