Ovaj recept za krofne iz MasterChefa je ubitačan: Teško se izgovara, a još teže pravi FOTO

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 10:46

Ovaj recept za "krofne" iz "MasterChefa" je ubitačan: Teško se izgovara, a još teže pravi FOTO

Da li ste spremni da se latite ovog izazova i napravite "Choux au Craquelin"?

Upozoravamo vas, trebaće vam puno strpljenja za pripremu ovih "krofni", ali vaši napori će se isplatiti. Ukus je nezaboravan.

Za više recepata pratite sajt TV Prva.

Evo kako da ih napravite:

Priprema: 50 grama omekšalog putera pomešati sa 50 grama šećera u prahu. Zatim dodati 50 grama brašna i umesiti testo (choux). Istanjiti na pola >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centimetra debljine između 2 lista pek papira i staviti u zamrzivač da se ohladi.

Sve vesti na temu "MasterChef" pratite OVDE.

Sipati 200 ml vode i 115 grama putera i staviti da se topi na vatri. Kada se puter otopi, skloniti sa vatre i dodati 150 grama brašna. Pomešati i vratiti na vatru na nekih 2 minuta dok se ne dobije testo. Testo prebaciti u činiju i prohladiti. U posebnu činiju razbiti 4 jaja i blago umutiti. Dok se testo miksa dodavati postepeno umućena jaja dok se ne dobije struktura testa da kada se podigne špatulom dobijamo slovo V. Testo prebaciti u dresir kesu sa odgovarajućim nastavkom i na pek papir formirati kapice. Vrh kapice obavezno utapkati vlažnim prstom. Preko svake kapice staviti modlom odsečen krug od Choux-a. Peći na 190 stepeni dok ne porumene (20-ak minuta).

Ganaš od batata

Kuvati batat isečen na kockice. Kada se skuva, prebaciti u blender i dodati kakao, šećer u prahu, kokosovo ulje, javorov sirup, malo amareta i napraviti ganaš. Posebno umutiti pavlaku. Dodavati umućenu pavlaku postepeno u ganaš, mešati špatulom nežmo da se dobije kremasta i vazdušasta struktura.

Coulie od kupina

Kupine i šećer kuvati u šerpi sa malo limunovog soka dok se kupine ne rastope. Procediti coulie.

Gel od nane

Blanširanu nanu pomešati sa malo vode i uy dodatak agar agar-a kuvati 2 minuta. Nakon toga izliti u pleh i hladiti dok ne očvrsne. Stegnutu masu prebaciti u blender i napraviti gel.

Gotove i prohlađene "krofne" puniti od ispod filom od batata. Servirati uz dodatak gela od nane i kulija od kupina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.