Ovaj neobičan simptom mogao bi da bude jedan od najranijih znakova trudnoće

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 12:34

Ovaj neobičan simptom mogao bi da bude jedan od najranijih znakova trudnoće

Izostanak menstruacije i pozitivan test na trudnoću u većini slučajeva su prvi znakovi trudnoće. Ipak, lekari tvrde da postoje i neki drugi, suptilniji znakovi koji takođe mogu da ukažu na trudnoću, a mnogi ljudi ne bi pretpostavili da su povezani sa drugim stanjem.

Jedan od tih simptoma je kijanje. Kako objašnjavaju lekari, pojačano curenje nosa, popraćeno kijanjem, posledica je hormona i povećanja tečnosti u telu, čime se takođe povećava debljina sluznice nosa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ona pojačano luči nakupljeni sekret.

Međutim, većina trudnica kijanje pogrešno povezuje s prehladom ili gripom zbog čega tek retke žene prepoznaju ovaj simptom kao jedan od najranijih znakova začeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.