Ovaj mali kućni aparat vam guta struju, isključite ga preko noći

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 13:14

Ovaj mali kućni aparat vam guta struju, isključite ga preko noći

Naravno da svi želimo da znamo kako da umanjimo (često vrlo velike) račune za struju, a jedan od predloga je i ovaj.

Jedan električar je na internetu otkrio kako da umanjite račun za struju i to na vrlo jednostavan način. Kaže, ako razmislite šta u vašem domu troši najviše električne energije, sigurno nećete pomisliti na običan usmerivač za spajanje na internet.

Budimo iskreni, na njega nekako i zaboravimo da postoji u svakodnevnim aktivnostima. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovaj stručnjak tvrdi da, ako ga ostavite uključenog ceo dan, trošiće znatno više električne energije.

"Zato bi trebalo da obratite pažnju na energetsku efikasnost rutera pre nego što ga kupite i pobrinite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stanju mirovanja", objasnio je električar.

Nemačka savezna agencija za zaštitu okoline (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako ruter ne može da se isključi, jer koristi i telefonsku liniju. Ako je to i vaš slučaj, savet je da nabavite ruter koji barem ima mogućnost isključivanja bežičnog interneta kada nije u upotrebi.

Internet ruter ne troši više struje od frižidera ili drugih uređaja, ali opet bi bilo poželjno isključiti ga kada nije u upotrebi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.