Ovaj SLATKIŠ možete jesti koliko god hoćete, a da se NE UGOJITE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2017, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj SLATKIŠ možete jesti koliko god hoćete, a da se NE UGOJITE!

Idealna je za svaku priliku.

Tražite li nove načine da svoju ishranu učinite pravilnijom i zdravijom? Dugi letnji dani i sezona voća i povrća, koja je u punom jeku, tokom narednih meseci predstavljaju odličnu osnovu da konačno počnete da jedete raznovrsnije i kvalitetnije, poboljšate svoje zdravlje i dovedete se u savršenu formu.

Pre svega, veoma je važno da organizmu pravovremeno omogućite osveženje, a najbolji prirodni izvor vitamina i minarela je svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << voće. Jedno od onih sa najvećim benefitima za organizam su nesumnjivo maline, koje su veoma cenjene, prvo zbog neodoljivog izgleda, ukusa i mirisa, a zatim i zbog svojih lekovitih svojstava.

Ovo bobičasto voće je tako slatko, a ima tako malo kalorija, da je prava šteta ne uživati maksimalno tokom leta u njegovim čarima. Malina je odličan izvor vitamina (B, C i E) i minerala: mangana, magnezijuma, bakra, gvožđa. Njen plod sadrži i belančevine, fruktozu, eterična ulja, a moćni antioksidansi imaju antikancerogena svojstva pa je malina dobrodošla kao zaštitnik od mnogih bolesti i prirodni saveznik u borbi protiv raka.

Konzumacijom malina telu obezbeđujemo energiju, jačanje imunološkog i pravilno funkcionisanje nervnog sistema i održavanje zdravih krvnih sudova. Takođe, ona poboljšava apetit kod dece i popravlja koncentraciju, suzbija osećaj mučnine, te deluje na smanjenje upalnih infekcija.

Sve poslastice napravljene od ukusnih plodova maline mogu imati određenih zdravstvenih prednosti za organizam, ali kako bi se što bolje iskoristila sva lekovita svojstva, podrazumeva se da ih treba jesti u svežem obliku.

Kako bi zadovoljio apetite svih sladokusaca koji bi da uživaju u omiljenom bobičastom voću, ali i da se rashlade tokom toplih letnjih dana, Frikom je spremio savršenu kombinaciju.

Kada se malina iz Srbije smuti u sladoled, nastaje prava voćna magija - Rumenko Smoothie Malina vrhunskog kvaliteta, sa čak 60% voća.

Ovaj hladni voćni desert je nepogrešiv izbor onda kada poželite da se prepustite voćnom uživanju za sva čula, bez osećaja griže savesti i osetite pravi hedonizam u svakom zalogaju. Zahvaljujući pažljivo biranim sastojcima uz Rumenko Smoothie se ne morate plašiti da ćete pokvariti svoju liniju.

Savršen je kao poslastica, osveženje za vrele letnje dane i hranljiva namirnica. Tako sočna, osvežavajuća i neodoljivo ukusna, malina je voće koje svako hoće.

Zato, ne razmišljajte previše, prepustite se omiljenom ukusu sladoleda, ostanite zdravi i u savršenoj formi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.