Ovaj  DOMAĆI SLADOLED OD POMORANDŽE ćete obožavati! Najjednostavniji desert koji će vas rashladiti ovih dana (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 11:40

Ovaj DOMAĆI SLADOLED OD POMORANDŽE ćete obožavati! Najjednostavniji desert koji će vas rashladiti ovih dana (RECEPT)

Ispred nas je dugo i toplo leto, a bezbroj puta ventilatori i klima nisu dovoljni da nas rashlade pa mnogi žude za smrznutim.

I, nije potrebno da odete do prodavnice kako biste pojeli hladan sladoled, već za samo pet minuta možete da napravite domaći, a potrebna su vam samo četiri sastojka!

Ovaj sladoled od narandže ima sve ono što od njega i očekujemo: kremast je, sladak i hladan.

U ovom receptu najbolji je obični punomasni jogurt. Kremastiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je i blaži od nemasnog jogurta, a bez dodanog šećera imamo veću kontrolu nad rezultatima. Deluje ili grčki ili obični punomasni jogurt. Smrznuti koncentrat narandže daje jači ukus voćke od soka ili sveže narandže. Važno je da otopite koncentrat pre upotrebe jer će inače smesa biti pregusta. Kad je smesa pregusta, nakon što se smrzne, štapić se izvuče i ostavi sladoled za sobom.

Odmrznite koncentrat tako što ćete ga pre odlaska na spavanje staviti u frižider. Ako nemate vremena da čekate, izmerite koncentrat i zatim ga stavite u mikrotalasnu na 15 do 20 sekundi ili dok se ne otopi. Imajte na umu da ne želimo da koncentrat prokuva, pa ga zagrejte samo toliko da se odmrzne i ne više.

Kalupi za sladoled vam u ovom slučaju nisu ni potrebni! Silikonske posude za led, male papirnate čašice ili kalupi za mafine obloženi folijom jednostavne su zamene. Ulijte smesu u posudu i prekrijte plastičnom folijom. Izrežite prorez preko sredine svakog sladoleda i provucite štapić kroz prorez. To će držati štapić na mestu, a sladoled će biti pokriven.

Koliko dugo da stoji u zamrzivaču? Ovo su gusti i kremasti sladoledi, pa ostavite osam sati da se potpuno zamrznu. Ponekad je najteži deo izrade sladoleda izvaditi ih iz kalupa. Prvo, znajte da se neki kalupi lakše oslobađaju od drugih. Ako mislite da je vaš kalup problem, proverite druge mogućnosti.

Sastojci:

Recept:

Umutite koncentrat pomorandže i šećer u velikoj posudi. Dodajte jogurt i mleko te mutite dok ne postane glatko. Smesa će biti gusta poput smutija u boci ili gustog soka ali sa pulpom.

Ulijte smesu za sladoled do linije punjenja kalupa za sladoled ili nekoliko milimetara ispod vrha alternativne posude (kao što je mala papirnata čaša). Stavite štapiće u kalup za sladoled i premestite u zamrzivač.

Prebacite sladoled u zamrzivač i zamrznite bez ometanja minumum osam sati. Nakon što se zamrznu, sledite upute proizvođača za vađenje sladoleda iz kalupa.

Držite ostatke sladoleda u hermetički zatvorenoj vrećici za zamrzavanje do dva meseca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.